Byggledare död i Oceanabranden

Publicerad 2024-02-16

Den man som hittats död efter Oceanabranden är med stor sannolikhet byggledaren Patrik Gillholm.

Det meddelar Liseberg i ett pressmeddelande.

– Det som varit en konstaterad katastrof begränsad till materiella förluster förvandlades till en bekräftad tragedi med förlust av liv, säger vd:n Andreas Andersen.

Under fredagen kunde polisen ta sig in på brandplatsen och hittade då en död person på platsen.

Byggledaren Patrik Gillholm, 51, har varit saknad sedan branden bröt ut på bygget av Lisebergs nya vattenvärld. Det är med stor sannolikhet han som hittats död, enligt Lisebergs vd.

– Det är med djupaste sorg och bestörtning vi via polisen fått information om att en person har hittats avliden på brandplatsen, som med all sannolikhet är vår uppskattade kollega Patrik Gillholm. Det som varit en konstaterad katastrof begränsad till materiella förluster förvandlades till en bekräftad tragedi med förlust av liv, uttrycker Andreas Andersen, VD på Liseberg.

Patrik Gillholms namn och bild publiceras på uppdrag av hans familj: hans fru och tre barn.

Patrik Gillholm.

Han var anställd som konsult för Oceanaprojektet av Liseberg. Mellan 2016 och 2019 var han anställd som projektledare på nöjesparken.

Oklar brandorsak

Det var i måndags som det började brinna i en av rutschkanorna på vattenvärlden. Bara minuter senare stod stora delar av Lisebergs miljardsatsning i full brand.

En kraftig explosion inträffade och delar av rutschkanorna och annan bråte regnade ner över området.

Under fredagen kunde räddningstjänsten trappa ner i sin insats på platsen och polisen fick tillgång till området.

Vad som orsakat branden är inte fastställt. Polisen utreder branden som grov allmänfarlig vårdslöshet och arbetsmiljöbrott men utesluter inte att fler brottsrubriceringar kan tillkomma.

Polisens tekniker var under eftermiddagen inne på det brandhärjade området för att genomföra utredningsåtgärder. Ett stort antal förhör har också hållits.

Följ ämnen i artikeln