Willams hus glittrar, lyser och låter

28-åringen har julpyntat i en månad

avClaes Olsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Det blinkar, glittrar, låter och lyser från 28-årige William Kurts hus. I en månads tid har han pyntat bostaden för sina döttrars skull.

– De tycker det är jättekul med julen, och det gör jag med, säger han.

Nu har vi ljus här i vårt hus, julen är kommen (nåja), hopp tra-la-la-la-la. Willam Kurt i Örebro har dock valt att sätta ljusen utanpå huset. Ett enormt ljusnät pryder fasaden, något som SVT Nyheter Örebro tidigare rapporterat om.

– De flesta som går eller åker förbi tycker att det är jättefint och trevligt. Det livar upp och ger julstämning och många stannar för att ta bilder, säger William Kurt till Aftonbladet.

Vid ett tillfälle blev en förbipasserande så upprymd att han skrapade fälgarna mot trottoarkanten när han försökte filma huset.

1 av 4 | Foto: Privat
William Kurt, 28, älskar julen.

En julklapp till döttrarna

Grannen rakt över gatan har också pyntat ordentligt och det har inspirerat William Kurt. Men främst är pyntandet en tidig julklapp till hans två döttrar.

– De tycker det är jättekul med julen, och det gör jag med. Det är jättekul när det glittrar och lyser, säger han.

Huset inte bara lyser. Det låter också. På låg volym, för att inte störa grannarna, spelas julmusik dygnet runt.

Knappt några klagomål

Pyntandet har tagit William Kurt nästan en hel månad. Han började tidigt i november och blev klar först här om dagen. Nära och kära har fått hjälpa till att färdigställa allt.

– Det var meckigt att få ljusnätet att fastna på taket. Det såg så enkelt ut när jag köpte det... Men nu sitter det där, säger William Kurt.

Är det ingen granne som har klagat på ditt lysande hus?

– Nej. Eller jo, någon enstaka kanske. Men man kan inte göra alla nöjda, och ska man klaga på julpyntet som gör mina döttrar glada så borde man nog hitta någonting bättre att klaga på.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Jul

Örebro

Julmusik