Dramatisk brand i flerfamiljshus

TT

Publicerad 2019-03-29

Branden som rasat i ett flerfamiljshus i centrala Kristinehamn är under kontroll. Arkivbild.

En huslänga med tolv lägenheter skadades vid en fullt utvecklad brand i ett flerfamiljshus i Kristinehamn på fredagsmorgonen. Räddningstjänsten fick larmet vid sjutiden och personal från flera stationer åkte till platsen för att inleda släckningsarbetet.

– Det förefaller som om branden inledningsvis har varit dramatisk, säger Stefan Wickberg, presstalesperson för polisen i Värmland till TT.

Branden tros ha startat på en balkong och sedan spridit sig till taket. Totalt drabbas tolv lägenheter och hushållen som drabbats består av omkring 15 personer, som nu alltså inte kan återvända till sina lägenheter på grund av vatten- och rökskador, uppger Nya Wermlands-Tidningen.

Flytta tillbaka

Ytterligare åtta lägenheter fick evakueras men dit kan de boende flytta tillbaka under fredagen.

En person drabbades av andningsvårigheter vid branden, men ingen rapporteras allvarligt skadad.

Platsen kommer nu att spärras av både för att det finns en rasrisk men också för att polisen vill undersöka fastigheten.

– Polisen har inlett en förundersökning om mordbrand, beslutat om en teknisk undersökning och redan hållit flera förhör på plats, säger Stefan Wickberg.

Kläder och mediciner

De boende i de skadade lägenheterna får nu hjälp av hyresvärden, kommunen och försäkringsbolagen att ordna boende. Det kommer att dröja innan de kan flytta tillbaka.

Redan före lunch övergick räddningstjänstens insatser till eftersläckning och de boende i de drabbade husen har fått hjälp att hämta viktiga saker som kläder och mediciner.