Inga spår efter Elliott, 20 – ”Vi behöver tips”

Publicerad 2023-12-12

20-årige Elliott från Skellefteå har nu varit försvunnen i två veckor.

En mobiluppkoppling på kvällen den 28 november är det sista spåret från honom.

– Ärendet är fortfarande högaktuellt hos oss, vi behöver få in fler tips för att komma vidare, säger Johann Kristiansson, polisinspektör i Skellefteå.

Elliott, 20, har varit saknad sedan 28 november.

Två veckor har gått sedan någon sist såg 20-årige Elliott. Han lämnade sin arbetsplats i Skellefteå på eftermiddagen den 28 november och satte sig då med största sannolikhet i sin bil, en mörkgrå Volvo S80.

Klockan 21.21 ”pingades” hans telefon till en mast i Jävreområdet. Sedan dess har den varit avstängd och ingen har sett till varken honom eller bilen.

– Ärendet är fortfarande högaktuellt hos oss men vi har inget att gå på, vi behöver få in fler tips för att komma vidare, säger Johann Kristiansson, polisinspektör i Skellefteå.

I fredags kunde till slut en polishelikopter lyfta efter flera dagars oväder området.

Men inte heller det har givit någon utdelning.

– Vi väntar på lite nya uppgifter som kan komma in i dag eller i morgon, säger Kristiansson.

Bilen som Elliott tros ha färdats i en Volvo S80, årsmodell 2005, med registreringsnummer WFH 242.

Mamman vädjar: Tipsa om du såg bilen

Även anhöriga till Elliott vädjar nu om att tipsa polisen om iakttagelser.

– Om man var ute och körde i snöstormen efter klockan 21 den 28 november kanske man såg något. Om man blev omkörd av en Volvo eller minns något för att lokalisera åt vilket håll han var på väg, säger mamma Anna Larsson.

Missing People har de senaste dagarna fortsatt med sina sök och använder nu uteslutningsmetoden för att komma närmare ett svar kring var bilen eller Elliott befinner sig.

– Det här är ett jättesvårt ärende. Vi behöver nu börjat bocka av områden vi varit i och kontaktat både taxibolag och plogbilar. De kommande dagarna eller framåt helgen kommer vi börja söka av lite vattendrag också, säger Martin Persson på Missing People.

Har du sett Elliott eller vet du något om hans försvinnande, ring polisen 114 14.

Elliott, 20.

Följ ämnen i artikeln