Kungavän jagas av polis efter misstänkt sexköp

Publicerad 2023-11-10

En man med nära band till kungafamiljen har åtalats för sexköp efter en ”dubbelswish” på en massagesalong.

Polisen söker mannen som måste delges misstanke innan brottet preskriberas nästa vecka, enligt Aftonbladets uppgifter.

Mannen har sökts i sin bostad som har anknytning till hovet.

Under fredagen har polisen sökt efter mannen som åtalats för sexköp för att delge honom misstanke om brott.

Fallet preskriberas i nästa vecka, men han har inte gått att få tag i. Något som frustrerar polisen, enligt Aftonbladets uppgifter.

– Jag har inga kommentarer, säger den misstänkte mannens advokat Alparslan Tügel.

Massagesalongen var en förtäckt bordell. Under polisens tre månaders långa spaningsinsats ägde över 2 500 misstänkta sexköp rum. En av de som misstänks i härvan är en man med koppling till kungafamiljen.

Polisen spanade under lång tid på en massagesalong på Östermalm innan man slog till.

Under husrannsakan hittade polisens spårhundar spermarester och utredningen visar att ett antal män köpt köpt sex på salongen. En man i 65-årsåldern har dömts för grovt koppleri.

Nu har en man med nära band till kungafamiljen åtalats misstänkt för sexköp på samma salong i november 2021. Enligt polisens förundersökning har han först swishat 250 kronor och 40 minuter senare ytterligare 1 000 kronor. Något som tyder på köp av sexuell tjänst, enligt åklagaren.

Förklaringen: kan ha köpt kudde

Mannen nekar till anklagelserna i förhör och säger att han tvingats uppsöka massagesalongen på grund av sina allvarliga ryggproblem. Något som ifrågasätts av förhörsledaren då en av de förhörda massöserna uppgett att hon inte kan massera, utan att det är en salong män kommer till för att köpa sex.

– Han måste vara undantaget i det här fallet. XX har svårt att tro att han är den enda i det här fallet som bara fått massage, säger advokaten under förhöret.

På frågan om vad han köpt för swishen på 1 000 kronor säger den misstänkte mannen att han inte är säker, men att det kan ha rört sig om extratid för en akupunktör eller thaimassage.

– Då kan det ha varit en sån här ergonomisk kudde eller massageolja från Thailand som används i boxningssammanhang som vederbörande tyckte att har du bara den här oljan så kommer du att bli frisk. Jag har också köpt något kosttillskott som baserats på en massa örter och ginseng, säger han och fortsätter:

– Jag kan bara utgå ifrån att det gäller något sådant. Något av de köpen. Jag förstår att det ser illa ut men jag har bara mitt samvete att lita på liksom.

Aftonbladet har sökt den misstänkte mannen som inte gått att få tag på.

Aftonbladet söker hovet för en kommentar.

Polis. Arkivbild.