Semmelmissen: Aioli – istället för vaniljkräm

Uppdaterad 2024-01-29 | Publicerad 2024-01-28

Semlor, förmodligen med vaniljkräm i.

På Café Columbia i Kisa blev det inte riktigt som man tänkt.

Lördagens semlor fylldes med aioli i stället för vaniljkräm.

– Lite skämmigt är det ändå, säger Sofia Forsberg.

Anledningen till incidenten är att Sofia Forsberg helt enkelt blandade ihop vaniljkrämen med den hemmagjorda aiolin, skriver hon själv på caféets Facebooksida.

–Jag var lite småstressad redan i början av dagen, och de har ungefär samma färg, säger hon.

Sofia Forsberg hann bara sälja några stycken innan kunderna upptäckte den annorlunda fyllningen.

Hon brukar säga till sin personal att man alltid måste smaka på allt som kunderna ska äta för att veta att det smakar bra.

– Nu gick jag i min egen fälla, säger hon.

Sofia Forsberg

Sofia säger att kunderna som köpt vitlökssemlan tog det hela med ett gott skratt. De som drabbats kommer få pengarna tillbaka eller en ny semla, lovar Sofia Forsberg.

Nya semmel-idén

Corren som också noterat Sofias miss skriver att en kund tyckte att semlan var god och föreslog att de skulle toppa semlan med lite räkor.

Något Sofia tog fasta på. Under eftermiddagen testade nämligen personalen en semla med just räkor och aioli - toppad med dill.

– Vi tyckte att den var riktigt god. Det kanske blir vår nästa stora grej. Räksemlan från Kisa, haha, säger Sofia Forsberg till tidningen.

Följ ämnen i artikeln