Hittades död – men ingen vet vem hon är

Publicerad 2015-07-12

Åklagaren: ”Ett mysterium”

Kvarlevorna av en flicka i fyraårsåldern hittades i en soppåse i Bostons hamn.

Polisen vet inte hur flickan som kallas ”Baby Doe” dog – eller vem hon är.

Miljontals amerikaner har engagerat sig i fallet om flickan utan identitet.

På sociala medier sprids en bild av en liten flicka.

Hon har långt, brunt hår som sträcker sig en bra bit över axlarna. Ljus hy och stora, mörka ögon. Öronen pryds av örhängen.

Bilden är skapad i en dator av amerikanska The national center for missing and exploited children. Den föreställer Baby Doe, som polis och media kommit att kalla henne.

Polisen har inte en aning om vem hon är eller vad hon egentligen heter.

I fyraårsåldern

Baby Does döda kropp var insvept i en zebramönstrad filt och iklädd prickiga leggings. Hon låg i en plastpåse när kvarlevorna hittades av en kvinna som promenerade på Deer Island i Bostons hamn den 25 juni. Den datorgenererade bilden visar hur man tror att Baby Doe – som uppges ha varit i fyraårsåldern när hon dog – såg ut när hon var vid liv.

Fallet har blivit väldigt uppmärksammat i USA och många amerikaner har berörts djupt av historien om flickan utan identitet. Enligt NBC har över 50 miljoner människor sett bilden på sociala medier och den har delats över 600 000 gånger.

– Det här fallet spelar, olyckligtvis, på hjärtesträngarna. Jag är övertygad om att det har bidragit till att den delats så, säger Dustin Fitch, talesperson på Massachusetts

delstatspolis, till NBC.

På delstatspolisens Facebooksida uppmanar man människor att vara uppmärksamma på barn som verkar ha försvunnit från samhällen, kyrkor och skolor. Mängder av ledtrådar har kommit in och polisen hoppas allmänhetens tips kan hjälpa lösa fallet.

– Vem hon är och var hon kommer ifrån är ett mysterium för oss, säger distriktsåklagare Dan Conley.

I nuläget vet man heller inte hur hon dog men polisen inväntar svar på den toxikologiska undersökningen.

– Det fanns inga tydliga tecken på att kroppen blivit utsatt för våld, så vi undersöker möjligheten att hon kan ha blivit förgiftad. Det kan ha varit oavsiktligt, jag kan inte svara på det, säger Conley enligt CNN.

Uppmanar föräldrarna att träda fram

Under en presskonferens tidigare i veckan uppmanade distriktsåklagaren även flickans föräldrar att träda fram.

– Om du är en förälder eller vårdnadshavare och du gjorde det här, placerade hennes kropp i en soppåse, svepte in den i en filt och lämnade den på stranden eller i havet – så rensa ditt samvete. Träd fram och ge dig tillkänna för ingen förtjänar ett sådant slut, sa han enligt CBS.

Följ ämnen i artikeln