Kvinna misstänkt mördad

Publicerad 2016-04-16

GÄVLE. Den 83-åriga kvinnan hittades död i sin radhuslägenhet i Sätra, Gävle i måndags.

Nu misstänker polisen att hon mördats.

– En teknisk undersökning är gjord och vi knackar dörr och håller förhör, säger Margareta Olander, vakthavande befäl vid Gävleborgspolisen.

Bostaden och området runt omkring har spärrats av och polisens tekniker gjorde under lördagen en omfattande brottsplatsundersökning.

När Aftonbladet var på plats idag – lördag - kom en kvinnlig granne och ville visa bilder på sin mobiltelefon för polisen på fotavtryck hon tagit utanför sitt hus innan snön försvann.

– Detta är ett lugnt område men jag har flera gånger sett att det cirkulerar främmande personer här om nätterna, säger kvinnan.

Rättsläkare slog larm

83-åringen bodde ensam i radhuset där hon hittades livlös av en anhörig i måndags. Ambulanspersonal som kom till platsen konstaterade att kvinnan var död och larmade polis.

83-åringen skickades rutinmässigt till rättsmedicin i Uppsala för obduktion.

Rättsläkaren avbröt undersökningen och kontaktade polisen sedan denne funnit skador som tydde på att kvinnan kunde ha utsatts för ett brott.

Håller flera förhör

Först rubricerade polisen fallet som misshandel och vållande till annans död men efter fortsatt obduktion ändrades detta rubriceringen till misstänkt mord.

Några genombrott i utredningen är inte känt enligt vakthavande befäl, Margareta Olander, vid Gävleborgspolisen.

– Förhör har hållits och fler är på gång. Vi fortsätter också med dörrknackning i området, säger Olander till Aftonbladet nu i kväll.

Gävlepolisen är pressad just nu och jobbar redan med flera tunga utredningar, bland annat kidnappningsärendet där sju personer är frihetsberövade. Enligt uppgift ska Gävlepolisen få support från närliggande polisdistrikt.

Följ ämnen i artikeln