Tränaren om 11-åringen: Hade alltid ett leende på läpparna

Publicerad 2023-06-09

Pojken som kördes ihjäl av en gängkriminell var en älskad lagkamrat i ett hockeylag.

För att hedra hans minne kommer spelarna bära hans nummer på hjälmarna.

– Han hade roliga målgester, och så var han en glädjespridare, säger tränaren Henrik Hansson.

En fin och glad pojke med en enorm kämparglöd.

Så beskriver tränaren den 11-årige pojken som kördes ihjäl när han satt på sin cykel i Valsta i Märsta, norr om Stockholm på onsdagskvällen.

I bilen satt en 27-årig man, som enligt uppgifter till Aftonbladet tillhör det kriminella Märstanätverket. Han misstänks ha kört ihjäl 11-åringen under påverkan av droger.

Pojkens hockeylag är lämnat i sorg, och på torsdagskvällen hade de en minnesstund för sin kamrat.

– Han hade en otrolig kämparglöd och peppade sina lagkamrater. Även om vi låg under så hade han en positiv inställning och ett leende på läpparna, säger huvudtränare Henrik Hansson, som tränade pojken i nästan fyra år.

De senaste dagarna har varit tuffa för laget.

– Folk är jätteledsna och gråter, barnen är ledsna, de har tränat ihop länge, sedan hockeyskolan. Man tränar tre till fyra gånger i veckan och åker iväg på matcher ihop, säger Henrik Hansson.

Han uttrycker att hans tankar just nu är hos föräldrarna och familjen.

– Han var en jätteglad kille som tyckte om att busa i omklädningsrummet eller bara sitta och prata efteråt. Han hade väldigt roliga målgester och så var han en glädjespridare, säger Henrik Hansson.

Nu vill laget fortsätta minnas sin spelare och vän. För att hedra hans minne kommer spelarna bära hans nummer på hjälmarna.

– Vi vill sätta upp klistermärken på hjälmarna så han kan vara med och följa med oss. Jag tror det är väldigt viktigt för spelarna att få prata om det och känna att man är en grupp och går igenom det här tillsammans, berättar Henrik Hansson.

Eduardo Moretti, lagledare i pojkens hockeylag beskriver även han 11-åringen som en glädjespridare.

– Han uppmuntrade alla när vi inte var så glada. Han krigade alltid hundra procent på plan, säger Eduardo Moretti.

Blommor och ljus vid platsen.

Misstänkt tidigare dömd

I Valsta har sorgen varit stor och bland invånare och flera har menat att myndigheterna hade kunnat göra mer för att stoppa den gängkriminelle mannen innan olyckan skedde.

Den misstänkte mannen är sedan tidigare känd. Så sent som i början av 2022 dömdes han för vårdslöshet i trafik.

Han hade då backat ut aggressivt från en parkering i Märsta och kört ut i en korsning utan att iaktta väjningsplikt.

En polisman vittnade också då om att det fanns risk för att människor hade kunnat bli påkörda på parkeringen.

En erfaren polis som länge arbetat mot nätverksmiljön har tidigare berättat för Aftonbladet om gängmedlemmarnas bilkörande och hur det varit ett problem i området.

– När jag fick höra om händelsen förstod jag vem det var som körde. Det säger någonting. Det är allmänt känt att han kör som en idiot. Utredningen får visa om han körde så eller inte i går, men uppenbarligen har han kört ihjäl någon, har polisen tidigare sagt.

På fredagseftermiddagen meddelade åklagaren att den 27-årige mannen hade släppts på fri fot men misstankarna mot honom kvarstår.

– Jag har nu hävt anhållandet för att det inte finns tillräckliga skäl att ha honom frihetsberövad under det att utredningen fortsätter, säger senior åklagare Daniel Suneson i ett uttalande.

Följ ämnen i artikeln