Uppgifter: Spelade poker – utsattes för branddåd

Publicerad 2024-04-02

Flera personer ska ha suttit och spelat poker i Norrköping när en hög smäll hördes.

Sedan bröt en brand ut.

Någon ska då ha kastat en molotovcocktail mot lokalen, enligt uppgifter.

Vid 03.40-tiden fick polisen in ett larm om att det skett en detonation i centrala Norrköping. På plats kunde de konstatera att två skyltfönster hade blivit utblåsta vid en lokal på Butgatan.

– Det rör sig om någon form av café och det var folk inne i lokalen när vi kom till platsen, sa Linus Maxe, befäl på regionledningscentralen vid polisregion Öst, i natt.

Enligt Aftonbladets uppgifter ska ett tiotal personer ha befunnit sig i lokalen och spelat poker när dådet inträffade. Enligt källor misstänker man att någon kastat en molotovcocktail mot lokalen. En bil ska ha setts lämna platsen i samband med dådet.

– Jag vaknade av en sjuk smäll, sa en boende i närheten, under natten.

Uppgifter: Kopplat till lokala nätverk

Ingen person kom till skada i branden, men polisen utreder händelsen som mordbrand. På sin hemsida skriver de att någon form av brandfarlig vätska förmodligen orsakat smällen.

Man misstänker också att händelsen är kopplad till gängmiljön, enligt uppgifter. Något som polisen inte kan bekräfta än.

– Vi kollar om det finns eventuella nätverkskopplingar, men det är för tidigt att svara på i det här läget, säger Angelica Israelsson Silver, presstalesperson för polisregion Öst.

Inga personer har än så länge gripits.

Uppgifter: Flera dåd kopplade till gängmiljön

Den senaste tiden har flera våldsdåd inträffat i Norrköping. Enligt uppgifter misstänker polisen att det rör sig om en konflikt mellan lokala nätverk, och att dåden hänger ihop.

Flera av dåden tros också ha varit riktade mot anhöriga till en gängkriminell person.

Aftonbladet har tidigare rapporterat om ett stort narkotikabeslag i Norrköping. Enligt TV4:s uppgifter ska konflikten mellan de kriminella i Norrköping ha trappats upp efter beslaget.

Bland annat ska de ha uppstått ett vakuum på narkotikamarknaden som de kriminella nu försöker ta över.

Följ ämnen i artikeln