Nya dödliga protester i Nicaragua

TT-AFP

Uppdaterad 2018-07-24 | Publicerad 2018-05-31

Tusentals marscherade mot Nicaraguas president Daniel Ortega i Nicaraguas huvudstad Managua samtidigt som andra visade sitt stöd för regeringen.

De politiska oroligheterna fortsätter i Nicaragua. Minst fem människor uppges ha dött i samband med nya demonstrationer för och emot den sittande regeringen.

I huvudstaden Managua öppnade maskerade personer eld mot en folksamling som demonstrerade sitt stöd för regeringen. Tolv personer skadades, varav fem poliser, uppger landets vice polischef Francisco Díaz.

Två av de skadade, som var medlemmar i regerande Sandinistpartiets ungdomsförbund, avled senare av sina skador, enligt Díaz.

Ytterligare två människor dog och ett dussintal skadades i sammandrabbningar i regionen Estelí i norra Nicaragua, uppger organisationen Nicaraguas Människorättscenter. En femte person dog sedan regeringsanhängare öppnat eld mot en protest i Managua, enligt oppositionen.

Totalt har nu minst 92 människor dött sedan oroligheterna bröt ut den 18 april. Protesterna utlöstes av de nu slopade planerna på en reform av socialförsäkringssystemet, men kom snart att grunda sig i ett bredare missnöje med president Daniel Ortega, som styrt landet i elva år.

Han har dock inga planer på att avgå.

– Nicaragua tillhör oss alla, och här kommer vi alla att bli kvar, sade han i ett tal inför anhängare i går.

Följ ämnen i artikeln