Mohammed, 44, har varit borta i nio dygn

Gick ut i stormen Malik – kom aldrig tillbaka

Publicerad 2022-02-07

Sent på kvällen den 29 januari lämnade Mohammed, 44, sitt LSS-boende i Urshult.

Sedan dess har han varit försvunnen.

– Vi är så oroliga och vill bara hitta honom. Vi vill få svar på vad som hänt, säger hans syster Ladan.

Vid 23-tiden på lördagskvällen lämnade Mohammed sitt LSS-boende för att gå ut på en promenad. Sedan dess har ingen sett honom.

Den 29 januari drog stormen Malik in med full kraft över Skåne och Västsverige.

Den kraftiga blåsten slet upp träd från rötterna och ström slogs ut för tusentals hushåll. Polisen och SMHI gick ut med varningar för stormen och uppmanade alla som bodde i de drabbade områdena att stanna inomhus.

Samma kväll försvann 44-åriga Mohammed i Urshult i Kronobergs region.

Systern Ladan säger att hon har ägnat de senaste dagarna åt att söka efter sin försvunne bror, tillsammans med sin pappa och sin kusin.

Kom aldrig tillbaka

– Det är helt fruktansvärt, vi vet ingenting. Vi hoppas att han hittas så att vi får svar på vad som har hänt, säger Ladan, som i vanliga fall bor i Göteborg.

Vid 23-tiden på lördagskvällen lämnade Mohammed sitt LSS-boende för att gå ut på en promenad. Sedan dess har ingen sett honom.

Mohammed tillsammans med sin mamma Mohtaram.

Mohammed har en sjukdomsbild och Ladan tror att han sannolikt inte förstod farorna med att gå ut i ovädret. Han har också epilepsi och är i behov av daglig medicin och vård.

– Ingen stoppade honom från att lämna boendet, så han gick ut i stormen och försvann. Jag tänker att han gick vilse den här stormiga natten, säger Ladan.

De senaste dagarna har hon haft kontakt med Mohammeds vänner på LSS-boendet, där han är väldigt omtyckt.

– De säger att de saknar honom. Han är världens bästa, väldigt snäll och omtänksam och vill ingen något ont, säger Ladan.

”Kartlägger ett område”

Vid 23.33 gick polisen ut med en efterlysning. Sedan dess har polisen, Missing people och Mohammeds familj sökt efter honom.

Hittills har sjöar och skogsområden runt boendet sökts igenom, men det finns flera områden kvar att avsöka, säger Ann-Louise Gustafsson, pressansvarig för Missing people i Kronoberg.

– Vi kartlägger ett område där det är sannolikt att vi kan hitta honom. Sedan söker vi i närområdet och flyttar oss utåt. Om vi får ihop folk kommer vi sannolikt söka i helgen igen, fortsäter Ann-Louise Gustafsson.

I nuläget finns det ingen brottsmisstanke i samband med försvinnandet, men polisen efterfrågar tips från allmänheten.

– Om man gjort en iakttagelse som kan leda till att vi hittar honom ska man ringa 114 14, säger Robert Loeffel, presstalesperson för polisen i Kronoberg.

Stormen Malik slog hårt mot Skåne.

Följ ämnen i artikeln