Rödspätta med ruccola & tomater

Uppdaterad 2019-11-20 | Publicerad 2012-07-02

Pesce con rucola e pomodorini

En enkel fiskrätt: rödspätta på ruccolabädd. Fisken är riktigt snygg på sin gröna bädd och smakar gott med olivolje- och citronskyn och de små

tomaterna.

Ingredienser till fyra portioner

Gör så här:

1. Skölj snabbt av fiskfiléerna med kallt vatten. Torka av dem med hushålls­papper.

2. Lägg fisken i en traktörpanna eller

i en stekpanna med lock. Salta och peppra och häll citronsaft och olivolja över fisken. Sätt pannan på svag värme och låt fisken sjuda under lock i cirka fem till sex minuter. Ös lite då och då.

3. Under tiden som fisken sjuder, koka upp saltat vatten i en kastrull. Lägg

i tomaterna (med skaft) och låt dem ­koka i en minut. Ta upp tomaterna och häll av vattnet.

4. Fördela ruccolan på tallrikar och strö över salt. Lägg fiskfiléerna på ruccolabädden och ös olivolje- och citronsky över. Servera med tomater, citron­klyftor och kokt ris.

Varje dag hela sommaren tipsar ex-boxaren och kokboks­författaren Paolo Roberto om middagsmat för hela familjen.

Smakerna är italienska och mål­tiderna lättlagade och nyttiga.

Många av rätterna tar bara ­30 minuter att tillaga.

Smaklig måltid!

Paolo Roberto