Polisen varnar allmänheten - efter ståltrådsfynden

Ståltrådar satts upp i brösthöjd i Karlstad, Värmland

Uppdaterad 2018-09-30 | Publicerad 2018-09-29

Polisen går ut med en varning efter att minst två ståltrådar satts upp i brösthöjd över gång- och cykelvägar i Karlstad.

– Vi blir bekymrade över att det kan finnas på fler platser, säger Stefan Wickberg, pressinformatör hos polisen, till NWT.

Polisen i Värmland har gått ut med en varning på sin hemsida.

Det är någon eller några som satt upp en tunn ståltråd på minst två ställen i Karlstad. Detta inträffade under natten mot lördagen och enligt polisen ska tråden varit mycket svår att upptäcka.

En av ståltrådarna hittades i parkeringsgaraget Duvslaget i centrum och den andra hittades vid Sundstatjärn och en volleybollplan i anslutning till den.

Mycket tunna ståltrådar uppsatta över gång och cykelväg. För att fästa tråden har man använt sig av parkbänkar och träd. Flera av trådarna är uppsatta i brösthöjd”, skriver polisen.

– Vi blir bekymrade över att det kan finnas på fler platser, säger Stefan Wickberg, pressinformatör hos polisen, till NWT.

Polisen varnar efter fynden i Karlstad.

Enligt honom ska trådarna varit svåra att se.

Polisen vill på detta sätt varna allmänheten och att vara observanta på denna händelse”, avslutar de sin händelserapport.

Det hela utreds som försök till misshandel, än finns inga misstänkta.