Trots varning – köerna på Arlanda "flyter på"

TT

Publicerad 2022-04-15

Långa köer på Arlanda flygplats. Arkivbild.

Påskresor och bemanningsproblem på Arlanda skapade för en vecka sedan hundra meter långa köer till flygplatsens säkerhetskontroller. På långfredagen är läget bättre, enligt Swedavia.

För en vecka sedan, på fredagen före påsklovet, fick resenärer på Arlanda vänta i över en timme vid säkerhetskontrollerna på grund av långa köer.

Det statliga flygplatsbolaget Swedavia, som driver flygplatsen, bad då om ursäkt på sin hemsida och förklarade att köerna berodde på ökat resande inför påsken och bemanningsproblem efter pandemin. Fortfarande ligger en varning ute på hemsidan om risk för köproblem.

På Långfredagen ser dock läget bra ut, enligt Ellen Laurin, pressansvarig på Swedavia.

– I dag ser det bra ut, det flyter på och det ser även bra ut i morgon. Bemanningsmässigt ser det bra ut i dag och i morgon, säger hon.

Som längst var väntetiden till säkerhetskontrollen på terminal 5, där köerna tidigare varit värst, under fredagens morgonpeak drygt 20 minuter.

– Det är ungefär som en vanlig helgdag. Men det är alltid bra att kolla med sitt flygbolag hur lång tid innan de rekommenderar att man är på flygplatsen, säger Ellen Laurin.

Följ ämnen i artikeln