Styrelsens beslut: Vill bygga upp Oceana igen

Publicerad 2024-02-17

Styrelsen för Liseberg vill återuppbygga Oceana efter branden.

Det beslutade de på ett extrainsatt möte under fredagen.

– Branden blev förödande, men den ska inte stoppa utvecklingen av destinationen Liseberg, säger Kurt Eliasson, styrelseordförande i ett pressmeddelande.

Röken från den fruktansvärda branden har knappt lagt sig. Så sent som i går kväll blossade den på nytt upp på Lisebergs miljardsatsning Oceana.

Men redan under gårdagen beslutade Lisebergs styrelse att ambitionen är att återuppbygga vattenvärlden.

– Vi har känt ett fantastiskt stöd från alla inblandade. Den kärlek göteborgarna och hela Sverige visat projektet och Liseberg i den här svåra stunden har varit ovärderlig, säger ordförande Kurt Eliasson i ett pressmeddelande.

Beslutet togs på ett extrainsatt möte och enligt pressmeddelandet i fullständig enighet.

– Branden blev förödande, men den ska inte stoppa utvecklingen av destinationen Liseberg. Liseberg är en viktig del av Göteborgs identitet och Lisebergs Jubileumsprojekt är en viktig byggsten i den västsvenska besöksnäringens återhämtning. Därför har styrelsen enhällig fattat beslut om att ge Lisebergs ledning i uppdrag att utreda och starta upp planeringen av hur en återuppbyggnad kan ske, säger han.

Vattenvärlden skulle ha öppnat i början av sommaren 2024.

Styrelsen understryker att man just nu fokuserar på den akuta krissituationen. Man uttrycker också sorg för byggledaren Patrik Gillholm, 51, som befaras ha dött i branden.

– Det är med stor sorg styrelsen tagit emot beskedet om att branden med all sannolikhet tog Patrik Gillholms liv, säger Kurt Eliasson, ordförande i Lisebergs styrelse. En förlust av liv sätter allt i perspektiv, och våra tankar går till Patriks familj och nära.

Följ ämnen i artikeln