104-årige Jack är världens äldsta att tatuera sig

Publicerad 2016-04-07

Jack Reynolds fyllde 104 år den 6 april och slog världsrekord genom att tatuera sig för välgörenhet.

– Mina barnbarn tycker att jag är tokig. Jag har varit tokig i många år, säger han till Mirror.

Brittiske Jack Reynolds fyllde 104 den 6 april och firade genom att skaffa sig en tatuering. Därmed slog han det tidigare Guinnessrekordet med tio års marginal och blir den äldsta i världen att tatuera sig, skriver brittiska Mirror.

Jack, som är lite av en internetkändis och har en egen Facebooksida, bestämde sig för att göra tatueringen för att samla in pengar till välgörenhet.

Hittills har han samlat in 2 146 pund, nära 25 000 svenska kronor, till Ashgate Hospice, som vårdar obotligt sjuka.

Barnbarnen tycker han är tokig

Jack är änkling men har en stor familj med åtta barnbarn och 21 barnbarnsbarn.

– Mina barnbarn tycker att jag är tokig. Jag har varit tokig i många år, säger Jack till Mirror.

Men hans dotter Jayne är stolt över honom.

– Han är min superhjälte. Han gillar inte ens tatueringar men han ville göra något speciellt för att samla in mycket pengar, säger Jayne.

Jack har tidigare slagit rekord och engagerat sig i insamlingar och är den äldsta som gjort en "ice bucket challenge” när han var 102 år gammal.

Lät tatuera in sitt smeknamn

På den stora dagen fick den nyblivna 104-åringen åka limousine till tatueringsstudion tillsammans med dottern Jayne och barnbarnet Shane.

Jack, som menar att hemligheten bakom ett långt liv stavas whiskey, lät tatuera in sitt smeknamn ”Jacko” och sitt födelsedatum, skrivet med hans egen handstil, på sin högra överarm.

– Först skojade han om att ha den på rumpan, men sen var han inte så sugen på att behöva visa rumpan för folk för att visa tatueringen, säger Jayne.

Följ ämnen i artikeln