Polismannen: ”Jag är oskyldig”

Publicerad 2015-07-25

"Jag tog med henne på guidad tur"

Polismannen i Alanya menar att den norska kvinna som anklagat honom för våldtäkt frivilligt följt med på en guidad tur i staden skriver VG.

– Jag har inte gjort något fel och är inte skyldig.

Aftonbladet har tidigare berättat om den norska kvinna, 24 år, som nyligen anmälde en våldtäkt i semesterorten Alanya i Turkiet. Våldtäktsmannen ska vara en turkisk polisman som i tre och en halv timme körde runt henne i sin bil, pistolhotade och våldtog henne. I förhör säger nu polismannen att den unga kvinnan frivilligt följt med i bilen för att få en guidad tur i Alanya skriver norska tidningen VG.

– Jag har inte våldtagit henne. Jag har inte heller haft samlag med henne. Jag visade henne runt i området. Hon ville själv följa med på bilturen och därför tog jag henne med på en guidad tur. Jag har inte gjort något fel och är inte skyldig, säger mannen i förhör enligt VG.

Otillräckliga bevis

Enligt tingsrätten i Alanya ska mannen ha suttit i förvar i två dagar men sedan släppts eftersom det inte finns tillräckliga bevis för att hålla honom kvar. Polismannen är fortfarande misstänkt och polisen fortsätter att utreda fallet och samla in bevis.

– Huvudsakligen vittnesuppgifter och kameraövervakning. Det finns väldigt många kameror på Alanyas gator och vi arbetar med att gå igenom dessa, säger en källa från tingsrätten i Alanya till VG.

Polismannen ska ha varit på semester i Alanya och bo på annan ort i Turkiet. Tingsrätten säger till VG att han har blivit av med polisbrickan på obestämd tid.

Särskilt allvarlig våldtäkt

Utredarna väntar fortfarande på svar från den rättstekniska undersökningen. Enligt tingsrätten hittades ingen sperma på kvinnan när hon undersöktes på sjukhus och därför kan den undersökningen inte bevisa våldtäkt.

– Om hans dna finns på hennes kläder har hon ett starkare fall än vad det är nu, säger tingsrätten till VG.

Tingsrätten menar att de ser allvarligt på händelsen.

– Vi tar det här på väldigt stort allvar. Den anklagade är polis, något som gör saken extra illa, säger tingsrätten.

Följ ämnen i artikeln