Är skyldig 250 000 – mamma får betala

Publicerad 2016-04-14

Beatrice, 22, bor gratis hemma hos sin mamma.

Trots det går hon 18 000 kronor back varje månad och har ett skuldberg på över en kvarts miljon ­kronor.

I kvällens ”Lyxfällan” ­beslutar programledare Magnus Hedberg sig för att använda fullmakten och sälja hennes bil – mot hennes vilja.

”Lyxfällan” följer Beatrice, 22, som går 18 000 kronor back varje månad.

Mamma Caroline berättar att hon tvingas betala för alla Beatrices utlägg, som hon går med på efter mycket tjat.

Till slut fick hon nog och anmälde dottern till ”Lyx­fällan”.

– På något sätt förstår jag ju att det är jag som skämt bort henne från början, men jag vill att hon ska kunna flytta hemifrån och sköta sin egen ekonomi, säger ­Caroline.

Betalar inte en krona

Även Beatrice har en bra inställning – åtminstone till en början.

– Jag känner även jag ­innerst inne att det är bra att mamma säger ifrån, säger hon i programmet.

När programledarna går igenom Beatrices budget kommer de fram till att hon går back 18 000 kronor i månaden – trots att hon bor hemma ­utan att betala en krona.

Pengarna går till allt från lån till löshår och cigaretter. Bil, skönhet och nöjen har kostat Beatrice 148 111 ­kronor det senaste året. Sammanlagt har hon ett skuldberg på över en kvarts miljon kronor. Som hennes mamma betalar av på.

Ska bli lottmiljonär

Inte ens när siffrorna presenteras svart på vitt förstår Bea­trice hur usel hennes dåliga ­ekonomi verkligen är. I stället är planen att hon ska bli miljonär på skrap­lotter.

– Vi har sett större ­skulder än det här, men aldrig en så naiv inställning till pengar, säger Lyxfällans Patrick Grimlund.

I programmet beslutar programledarna och Caroline att sälja av Beatrices grejer, bland annat hennes käraste ägodel – hennes bil. Det gör Beatrice rasande.

Ingen rättighet

– Det känns piss. Jag behöver en bil. Jag skulle göra vad som helst för att ha kvar den, säger Beatrice.

Programledaren Magnus Hedberg säger då att det inte är en mänsklig rättighet att ha en ny bil och att hon helt enkelt inte har råd.

Följ ämnen i artikeln