Tjuvar togs på bar gärning – försökte kompensera offret

Publicerad 2016-04-27

Tjuvarna greps på bar gärning – och ville kompensera brottsoffret. Bilden är en genrebild och har inget med händelsen att göra.

Två tjuvar greps på bar gärning på en parkering i Sundsvall.

Men innan de lämnade brottsplatsen passade de skamsna tjuvarna på att sätta tillbaka tre stulna extraljus och ge pengar till brottsoffret, skriver Sundsvalls Tidning.

Händelsen utspelade sig strax efter 02.00 under natten mot onsdagen. Hotellpersonal på Södra Berget i Sundsvall ringde polisen efter att ha sett två misstänkta tjuvar på parkeringen utanför.

Efter att ha larmat sprang personalen ut för att konfrontera tjuvarna. När polisen anlände polisen kunde de konstatera att utredningsläget var ”synnerligen gott”.

– Det var ner med ridån. Det fanns ögonvittnen, teknisk bevisning där hela förloppet filmats av hotellets övervakningskameror, stöldgodset var kvar och tjuvarna kvarhållna, säger Robert Öhman, vakthavande befäl vid polisen, till Sundsvalls Tidning.

Ville kompensera offret

De misstänkta männen, som var i 25-årsåldern, erkände direkt och släpptes efter förhör.

Men innan de lämnade brottsplatsen tycks de ha drabbats av dåligt samvete. De monterade skamset tillbaka tre stulna extraljus. En av dem ville dessutom kompensera bilägaren ekonomiskt för eventuella skador.

– Jag vet inte om det var kontant eller via swish, säger Robert Öhman.

De ångerfulla tjuvarna är nu rapporterade för fullbordad stöld hos polisen.

– Sedan kan man se det som lite förmildrande omständigheter att de har försökt mildra skadorna, säger Robert Öhman.

Följ ämnen i artikeln