Polisanställd sparkas – misshandlade tonåring efter bråk om flickvän

”Trodde hon var otrogen på toan”

avJamshid Jamshidi

En polisanställd såg sin flickvän komma ut från toaletten tillsammans med en 18-årig man.

Efter att ha misshandlat 18-åringen sparkas nu den polisanställde.

– Jag trodde ju naturligtvis att…de gjorde sån…ja, kan man lista ut själv, säger den polisanställde i förhör.

Den polisanställde mannen som är i 30-årsåldern blev, tillsammans med sin flickvän, bjuden till en 18-årsfest en julikväll förra året.

Senare mot natten, efter ett par timmars festande, gick flickvännen i väg med en manlig vän.

En stund senare såg den polisanställde att mannen gick ut från en toalett – sekunden efter klev även hans flickvän ut från toan.

– Du är väl inte sur. Det har inte hänt något och det kan du fråga (flickvännen) också, sa han till den polisanställde, enligt förundersökningsprotokollet.

Men då gick den polisanställde fram till mannen, tog ett strypgrepp runt hans hals, tryckte in honom mot en vägg, och utdelade knytnävslag mot mannens ansikte och mage.

Slog garderob och bröt knogen

Flera festdeltagare gick emellan och flickvännens vän lyckades till slut ta sig loss. Men den polisanställde mannen gick till ytterligare en attack och tog ett nytt strypgrepp samtidigt som han utdelade slag mot vännen. Efter att flera andra personer dragit bort den polisanställde lyckades vännen komma loss och springa ut från festlokalen.

– Jag trodde ju naturligtvis att…de gjorde sån…ja, kan man lista ut själv, säger den polisanställde mannen i förhör.

När flickvännen mötte sin pojkvän i deras bostad berättade han att han blev svartsjuk. Samtidigt slog han handen i en garderob.

– Skåpet är helt, men jag bröt knogen kan man säga, slog eller ja, ja bröt knogen, säger den polisanställde i förhör.

Han har under hela utredningen sagt att han inte kommer ihåg delar av händelsen och därför varken kan erkänna eller neka till brottet.

Foto: POLISEN
Ett meddelande från den polisanställde som ingår i förundersökningen.

Sparkas med omedelbar verkan

– Jag har inget minne av att jag tog stryptag på honom, jag kan inte säga det, men jag har för mig att jag tog tag i honom på något sätt, men jag minns inte hur för att det tog svart där. Jag minns inte händelsen. Jag blev så sur så att det svartnade framför ögonen, jag visste inte vart jag skulle ta vägen för att jag trodde att de hade varit otrogna.

– Jag är fortfarande fantastiskt kär i min flickvän och när jag då trodde att hon hade legat med honom inne på toan och att allt var slut så blev jag väldigt, väldigt sur och därav minns jag inte. Jag trodde inte en kunde bli så sur så att man tappade minnet, det är två sekunder, men ja, säger han i förhöret.

Dagen efter sommarfesten skickade han ett meddelande på Facebook till flickvännens vän som han misshandlat och bad om ursäkt. Åklagaren använde senare meddelandet som bevis mot mannen.

Han dömdes av både tingsrätten och hovrätten till villkorlig dom för misshandel.

Men Polismyndighetens personalansvarsnämnd har nu beslutat att avskeda mannen från sin tjänst.

Han var civilanställd vid polisen i region Bergslagen och sparkades med omedelbar verkan. Beslutet har inte överklagats.

ARTIKELN HANDLAR OM