Bli intim med Fredrik och Mona

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-09-18

Vem är Mona Sahlin?

Och varför gav sig Fredrik Reinfeldt in i politiken?

I TV 4:s "Din nästa statsminister" kryper journalisterna under skinnet på rivalerna.

– Personer i deras absoluta närhet kommer att ge sin bild av Reinfeldt och Sahlin, säger projektledaren Mattias Hägerlund.

Sluttjafsat med siffror. Nu handlar det om att lära känna Sveriges nästa statsminister.

Kvällens program i TV 4 tar oss in på livet på de båda partiledarna.

– De har debatterat det politiska innehållet i flera veckor. Vi vill visa en mer personlig sida av Reinfeldt och Sahlin, säger Mattias Hägerlund, projektledare för valet på TV 4.

Reportage kastar tittarna tillbaka i tiden.

– Vi kommer att spegla partiledarnas liv och politiska gärning, hur de kom in i politiken och deras upp- och nedgångar, säger Mattias Hägerlund.

Överraskningar

Porträtten bjuder också på en del heta överraskningar – som klassfoton och okända jokrar.

Men först frågas de ut i direktsändning av kanalens kvinnliga skjutjärn – Malou von Sivers och Jenny Östergren. Fokus ligger på ideologi och på känslor – och på nervositet inför ödesvalet.

Samtidigt pressas de med tittarfrågor av Peter Jihde.

Olika platser

För ovanlighetens skull befinner sig partiledarna på olika platser i landet – Mona Sahlin i en studio i Göteborg och Fredrik Reinfeldt i TV 4 huset i Stockholm. Anledningen till detta är rent logistiskt.

– Mona Sahlin kampanjar i Göteborg den här dagen, säger Mattias Hägerlund.

Avslutningsvis kommer statsministerkandidaternas parhästar – Anders Borg och Thomas Bodström– att lyfta på locket om sina överordnade.

– De kommer resonera om Reinfeldt och Sahlins kvaliteter som ledare och som kompisar. Vi får se vad de kan tänkas berätta men tanken är att tränga in bakom i det privata, säger Mattias Hägerlund.

Följ ämnen i artikeln