Jag har blivit jävligt förbannad – men farit illa har jag ej

Engelska skolan i Täby.

Månadens debatt handlar om Internationella Engelska Skolans klädregler. Som jag förstått det innebär dessa att flickor inte ska ha kortare kjolar än nederkanten på näven om man håller armarna längs sidorna, samt att pojkar inte ska ha så pass nerhasade byxor att kalsongerna syns.

Huruvida flickorna kan ha sina kjolar nedhasade så att trosorna syns vet jag inte, men min magkänsla säger att om jag ställt den frågan så hade jag fått svaret: gör dig inte dum din idiot. Jag har också för mig att det var nåt med att bh-band inte fick synas. I debatten är Alex Schulman och Catia Hultquist emot dessa klädkoder medan Peter Kadhammar och någon på Göteborgs-Posten är för. 

 

Frågan är tydligen känslig då Kadhammar känt sig tvungen att i sin text gardera sig med att han är medveten om att hans formuleringar – och jag citerar – ”kan vara frestande att medvetet missförstå för debattens hä-hä-are och hö-hö-are om de vill framställa mig som fascist eller victoriansk stofil. Det bjuder jag på.” 

Varför välja, säger jag. Samt tack för bjussigheten.

Så nu när all bakgrundsfakta har presenterats är det äntligen dags för mitt utlåtande i ämnet och med det sätta streck i debatten.

Spännande.

Trumvirvel. 

Den fascistiska viktorianen har rätt!

Klart man måste ha klädkoder. 

 

Hur hade det sett ut annars? Förbannat sjavigt kan jag meddela. Även jag har fått rätta mig efter klädkoder i mitt studie- och arbetsliv och jag har vid ett flertal tillfällen blivit tillrättavisad, vilket inte skadat mig ett dugg. Jag har ju så klart blivit jävligt förbannad. Men inte har det skadat mig. Om någon säger att man är opassande klädd så blir man ju arg och kommer någonstans i sin själ alltid att hata den personen, men farit illa av det har jag ej.

Personerna i fråga hade rätt bör tilläggas och jag är tacksam för deras påpekanden – men jag hoppas att dom för evigt brinner i helvetet. 

Jag har alltid varit för skoluniform då en person jag har respekt för var för det. Vad denna persons argument för skoluniform var minns jag inte men gissar något om att kraven på att ha råd med märkeskläder då försvinner. Att ha råd med märkeskläder är väl i och för sig inte ett problem för de som går på en skola som har skoluniform. Just därför borde alla skolor införa skoluniform.

 

Men visst, problemet var inte skoluniform utan klädkoder. För det verkar som att det eleverna på Internationella Engelska Skolan ogillar med klädkoderna är att de mest riktar sig mot flickorna och att klädkoderna i sig och framför allt tillrättavisandet blir sexualiserande.

Även om läraren gör rätt i att påpeka för en ung tjej att han kan se hennes bh-band så kommer man inte ifrån att tjejen kommer känna obehag och att läraren antagligen kommer känna sig som, eller i alla fall uppfattas som, ett jävla creep. 

 

Det där är ju svårt att komma ifrån om man som jag och Oswald Mosley är för att klädkoder efterlevs. Det enda förslag jag har angående detta problem är tyvärr inte en lösning utan mer av ett utjämnande. För rättvisans skull borde man därför i Internationella Engelska skolan lägga till regeln om PTH (penis till höger). 

– Stefan Holmberg!

– Ja magistern?

– Här på Engelska skolan håller vi till höger. 

– Va?

– Vi håller till höger.

– Vad menar magistern?

– Du vet vad jag menar. Tvinga mig inte att rätta till det.

 

Det kan så klart lika gärna vara PTV, det lämnar jag till pedagogerna att avgöra.

Som sagt inte en perfekt lösning. Men på detta sättet kommer i alla fall ingen att känna sig bekväm.

Följ ämnen i artikeln