”En oemotståndlig, romantisk berättelse”

Ingalill Mosander tipsar om bästa böckerna just nu

Roman

Wolf Hall

Hilary Mantel

Weyler

Prisbelönt, hyllad historisk roman som med råge uppfyller de högt uppskruvade förväntningarna. Händelserna utspelas i 1500-talets England men eftersom språket är så levande och modernt känns det som om man befinner sig mitt i skeendet. Henrik VIII, mest berömd för att ha låtit halshugga två av sina sex hustrur, vill desperat ha en manlig arvinge. In på scenen träder briljante spinndoktorn Thomas Cromwell och maktspelet kan börja.

Roman

Projekt Rosie

Graeme Simsion

Forum

Don Tillman är 39 år, professor i genetik och autistisk. Han vill gärna gifta sig men dessvärre vet han inte hur man umgås med kvinnor. Så han skapar ett frågeformulär som ska lösa problemet. Den blivande bruden får inte röka, dricka, ogilla kött eller komma för sent. Men så träffar han Rosie, som vänder upp och ned på hela hans liv. En oemotståndlig, romantisk berättelse, skriven med insikt, humor och mycket kärlek.

Deckare

Utsuddade spår

Dror Mishani

Brombergs

En sextonårig pojke försvinner och hans mamma går till polisen. Den kriminalinspektör som tar emot henne säger att hon ska ta det lugnt och att pojken nog snart dyker upp. Men det gör han inte. En utmärkt israelisk deckare, som skildrar ett vardagsdrama, där spänningen kommer krypande och trycket hela tiden ökar på de inblandade. Slutligen ligger lösningen på bordet. Men gör den det? Plötsligt tar fallet en helt annan vändning.

Barn

Vill ni se en stjärna?

Ulf Stark, Mati Lepp

Bonnier Carlsen

Astor har utstående öron, fräknar och tänder som en häst. När hans kompis Ruben läser sagan om den fula ankungen utbrister Astor: Den handlar för fasen om mig! Men efter en stund meddelar han att han nog inte vill bli en svan. Istället kastar sig pojkarna över en bok i hypnos, vilket innebär ett rejält lyft för deras gemensamma liv. En rolig och underhållande historia där alla önskedrömmar slår in till 100 procent. Så kan det gå!

Följ ämnen i artikeln