Sabuni stoppad från radiosändning – efter frågor om corona

Publicerad 2020-03-05

Nyamko Sabuni skulle ha medverkat i radioprogrammet ”Rix Morronzoo”.

Men eftersom L-ledaren nyligen varit i Italien där corona är utbrett stoppades hon i receptionen.

Liberalernas partiledare stoppades i receptionen i Nordic Entertainment Groups lokaler i morse. Detta efter att hon fått svara på ett antal kontrollfrågor, som enligt medieföretaget ställs till alla besökare.

– Det uppdagades att hon varit i ett av smittområdena i Italien de senaste 14 dagarna. Då får man tyvärr inte komma in i våra lokaler, säger Susanne Nylén, presschef på företaget Nordic Entertainment Group, som står bakom radioprogrammet.

Finns förståelse

Företaget har infört restriktioner för besökare som nyligen varit i delar av Asien, Italien och på andra håll där smittan är utbredd.

– Vi följer nyhetsrapporteringen och ändrar restriktionerna kontinuerligt. Jag tror att det finns förståelse för att det finns en oro att bli smittad, och att man därför måste ha tydliga restriktioner, säger Nylén.

”Är symtomfri och arbetar”

Nyamko Sabuni skulle ha medverkat i radioprogrammet vid 8-tiden på morgonen.

Anton Johansson, pressekreterare på Liberalerna, skriver i ett sms att Nyamko Sabuni varit i Italien i privata sammanhang.

”Vi följer de rutiner och rekommendationer som riksdagen utfärdar. Nyamko är symtomfri och arbetar för fullt” skriver han.

PODD Kan coronaviruset leda till en ny finanskris?

I dagens Aftonbladet Daily pratar vi om hur utbrottet av coronaviruset påverkar världsekonomin. Står vi inför en finanskris om börsen rasar ytterligare? Gäst är Frida Bratt, sparekonom på Nordnet.

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen