SD-kandidater skriver på nazistsajten: Behövs en samordnad attack

Uppdaterad 2018-09-06 | Publicerad 2018-06-20

De skriver hatiska kommentarer på nätet – nu ställer de upp i kommunvalen.

Aftonbladet kan i dag avslöja flera politiska kandidater som skriver på nazistiska Nordiska motståndsrörelsens sajt.

”Kämpa på gott folk! Vi blir bara fler och fler för varje dag som sluter upp för kampen! Dagen är er!”, skriver en annan SD-kandidat.

Aftonbladet avslöjade i går att Lars Nilsson, ordförande för SD i Perstorp och partiets toppkandidat till kommunvalet, kommenterat på nazistiska Nordiska motståndsrörelsens sajt.

SD-ledningen såg mycket allvarligt på uppgifterna och bara några timmar efter publiceringen lämnade Lars Nilsson partiet och drog tillbaka sin kandidatur.

Aftonbladet har hittat flera kandidater till kommuner runt om i landet som kommenterat på Nordfronts artiklar. Den överväldigade majoriteten är sverigedemokrater men det finns även en vänsterpartist och en moderat.

Flera politiker som kandiderar för riksdagspartier skriver på nazistiska Nordiska motståndsrörelsens sajt, visar Aftonbladets granskning.

”Medborgargarde och träpåkar behövs”

En av kandidaterna står på Sverigedemokraternas lista i en mellansvensk kommun.

”Medborgargarde och träpåkar är vad som behövs! Annars kommer muhammedanerna att härja fritt så länge ingen reagerar och sätter dom handgripligen på plats!”, skriver han.

När Aftonbladet når honom säger han att han inte minns exakt vad han skrev.

– Men det är mycket möjligt att jag kommenterat med sådana ord. Medborgare måste känna sig trygga och kunna gå ut utan att bli antastade. Om folk tappar förtroendet till politikerna, då kommer de börja organisera sig och försvara sig, så som jag skrivit i min kommentar, säger han.

En annan som kommenterat på Nordfront är en man som står på SD:s lista i en tätort i norra Sverige.

”Vad som behövs är en samordnad attack mot alla moskéer samtidigt”, skriver mannen.

”Dra av alla ak4:or vi har”

När Aftonbladet når honom säger han att man måste läsa hela tråden för att förstå sammanhanget. På frågan om han kan förklara det sammanhanget själv säger han:

– Vi var inne i en diskussion. Du kan inte ta saker ur sitt sammanhang, det säger jag ju till dig.

Sedan lägger han på luren.

En kandidat för SD i en kommun i Storstockholm skriver:

”Det är fan dags att stänga dörrarna och dra av alla mag ak4:or vi har.”

En kvinna som kandiderar för SD i en kommun i Storstockholm skriver: Att va invandrare i Sverige är ju ett handikapp och därför måste man ju förstå deras beteende”, skriver hon.

– Jag har ingenting att säga. Tack, säger hon när Aftonbladet når henne.

”Ett skott i pannbenet”

”Ett skott i scrotum och ett i pannbenet! Klart!”, skriver en man under en artikel som handlar om att flickor känner sig otrygga på grund av invandrare.

Mannen kandiderar för Vänsterpartiet till fullmäktige i en kommun i norra Sverige. Aftonbladet har försökt nå honom, men han har inte varit anträffbar.

En man som kandiderar för Moderaterna i en mellansvensk kommun har kommenterat tio artiklar och även köpt Förintelseförnekande litteratur.

”Vilket skydd har vi svenskar? INGENTING ABSOLUT INGENTING Vi kommer att bli marginaliserade, förminskade och till slut utrotade.” skriver mannen.

Aftonbladet har sökt honom men inte lyckats nå honom för en kommentar.

Många av kandidaterna står en bit ner på sina respektive partiers listor, vilket innebär att de har små möjligheter att bli valda.