Sävehof vann första semifinalen mot Skuru

avErik Wallskog

Foto: Claus Meyer/TT

Sävehof kan vara på väg mot ytterligare en SM-final.

På måndagskvällen vann de den inledande semifinalen mot Skuru på bortaplan med 29–24.

– Det känns skönt. Det var en bra första match från vår sida, säger åttamålskytten Ida Odén.

Efter åtta raka SM-guld fick IK Sävehofs handbollsdamer förra året se sig besegrade av H65 Höör. I år slutade väsgötarna trea i SHE och efter att ha besegrat Boden i tre raka matcher ställdes man ikväll mot Skuru i den inledande bataljen i semifinalserien.

”Startade trevande”

Och man inledde på bästa sätt. Efter en resultatmässigt jämn första halvlek kunde Sävehof rycka efter paus och vinna med 29–23.

– Vi startade trevande. Jag vet inte om det var slutspelsnerver eller något, men vi kom in i det och jobbade upp oss, säger matchens bästa målskytt Ida Odén.

Med tjugo minuter kvar kom avgörandet från gästerna. Genom mål av Johanna Ahlm, Ida Odén och kaptenen Linne Pettersson knep Sävehof åt sig en fyramålsledning som Skuru inte kunde hämta igen.

– Vi tror starkt på vår spelidé och håller oss till den hela vägen, till slut fick vi också utdelning. Sedan har vi några riktigt viktiga räddningar på Wilma Andersson i målet som gör att vi kan vända på spelet och göra mål i andra änden i stället.

Hur ser du på resten av semifinalserien?

– Vi ska fortsätta som vi slutade den här matchen. Det är såklart en helt annan match, men vi ska försöka vara i förarsätet och styra den dit vi vill. Det gäller att ta en match i taget, vi vann den här men det är långt kvar. Matchserien kan mycket väl gå till fem matcher, det är små marginaler som avgör mot så här bra lag, säger Odén.

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

ARTIKELN HANDLAR OM