Publicerad 2019-10-20

Johanna Forsberg

Sävehofs damer lyckades knipa sin första poäng i Champions League-handbollens gruppspel.
Men poängen satt långt inne.

Tjeckiska Most ledde som mest med fem mål, men Sävehof – som bara hade 11 i räddningsprocent före paus – lyckades nolla hemmalaget i drygt åtta minuter i början av andra halvlek. Sakta kröp sedan Sävehof närmare och laget nådde 25–25 till slut, utan att ha varit i ledning på hela matchen.
Johanna Forsberg sköt sju mål för Sävehof, bland annat kvitteringsmålet med två och en halv minut kvar. Båda lagen brände sedan lägen för att ta ledningen i slutminuterna.
Lagen möts igen i Partille om två veckor. En hemmaseger då skulle innebära att jumbon Sävehof tar sig förbi Most i grupptabellen, där tre av fyra lag går vidare.