Hammarby tog blytung seger i målkalaset

Publicerad 2020-02-05

Bara sju mål på hela säsongen tidigare.

Då lossnade allt för David Jansson som satte fyra mål i Hammarbys blytunga 9–7-seger mot Sandviken.

– Skönt en sådan här dag med kniven mot strupen, säger matchhjälten i Sportbladet Play.

Med två poäng upp till Motala jagar Hammarby slutspelsplats. Och från start var man klart piggare i hemmamötet med Sandviken.

Efter dryga 20 minuter satte Ivan Lebedev 3–1 till hemmalaget på ett friläge. Men när lagen gick till pausvila stod det ändå 3–4 på resultattavlan efter sent ledningsmål från formstarka bortaanfallaren Hannes Edlund när Felix Nyman satt utvisad.

– Det är för det första helt sjukt att jag är utvisad, men sedan är det en missräkning av oss som inte får hända, säger Felix Nyman om det sena målet.

Avgjorde i slutminuten

Men Hammarby, med sju förluster på de åtta senaste, visade att det i alla fall inte satt sig mentalt när de klev ut i andra halvlek.

David Jansson, som öppnade målkalaset med 1–0, satte både 4–4 och 5–4 inom loppet av en minut. Lagen följdes sedan åt upp till 6–6 innan det var dags för Jansson igen att hitta nät till 7–6 i den 77:e minuten.

Sandviken vägrade dock ge sig. 7–7 kom på straff från Jesper Hvornum i den 81:a minuten.

Men Hammarby orkade resa sig igen. I 89:e minuten satte Adam Gilljam avgörande 8–7 innan Ted Bergström punkterade matchen med 9–7 på övertid. Hammarbys första hemmaseger sedan annandag jul.

”Vi går för slutspel”

– Fast vi släpper sju bakåt så är det en bra insats, SAIK är ett bra lag, säger matchvinnaren David Jansson som njöt av islossningen.

– Det var skönt att få en sådan här kväll så kan man slappna av lite.

Samtidigt förlorade Vänersborg mot AIK med 1–6 och därmed får Bajen lite luft nedåt i tabellen. Till Motala, som vann mot Åby/Tjureda med 7–1, är det fortsatt två poäng.

Hammarby har bottenlagen Åby/Tjureda och Frillesås i de två kommande omgångarna.

– Vi har bra schema och det här stärker oss. Vi går för slutspel, säger David Jansson.