Badji stannar – mot Difs vilja

Nobbade ”största övergången i Djurgårdens historia”

avPatrik Brenning

Foto: JOSEFINE LOFTENIUS / BILDBYRÅN

Djurgården hoppades sälja Aliou Badji under vinterfönstret.

Nu blir 21-åringen, mot klubbens vilja, kvar.

– Bosse (Andersson, sportchef) ville få till den största affären för Djurgården, men jag vill inte till Kina, säger Badji till Expressen.

Som Sportbladet skrev i fredags har kinesiska klubbar intresserat sig för Djurgårdens anfallare Aliou Badji. Sportchefen Bosse Andersson talade då i sin tur om ett starkare intresse från Frankrike.

Nu vänder allt när Djurgården meddelar att Badji, mot klubbledningens vilja, blir kvar i Stockholm.

”Största i Djurgårdens historia”

– Det har funnits några konkreta diskussioner kring en övergång, framför allt i Frankrike. Men sedan en tid tillbaka har vi även haft en dialog med kinesiska klubben Hebai China Fortune i Superligan där vi har diskuterat en övergång som skulle bli den största i Djurgårdens historia genom tiderna, säger sportchefen Bosse Andersson till klubbens hemsida och fortsätter:

– Sedan Badji kom hem har han fått ta del av förutsättningarna han får i den klubben men valt att tacka nej. Vi hade förhoppningar om att Badji skulle välja det men vi respekterar hans beslut och det innebär att vi i dag inte diskuterar någon övergång med andra klubbar. Så vi planerar för att Badji spelar med oss under 2019.

Ett klubbrekord hade inneburit en övergångssumma över 40 miljoner kronor. Som Sportbladet skrev i fredags ska Badji själv föredra en övergång till Frankrike.

– Jag vill spela i någon av topp fem-ligorna. Nu är jag här i Djurgården och jag kommer fokusera på det. Jag tror på Gud, och ber att han ska göra det bästa för mig, säger Badji till Expressen.

21-åringen avslöjar även Bosse Anderssons reaktion när han nobbade budet.

– Han blev lite besviken och arg. Bosse ville få till den största affären för Djurgården, men jag vill inte till Kina. Självklart vill jag bli den största transfern i Djurgården, men jag vill inte att det ska bli just på det här sättet.

ARTIKELN HANDLAR OM