Publicerad 2024-01-31

Underläge efter första blev tvåmålsledning inför tredje.

AIK väntade till mittenperioden med att få igång målskyttet.

Det blev tillslut fyra kassar för AIK som tog hem vinsten med 4–2.

Vinster med 9–1, 7–1 och 4–3. AIK har gått från att fullkomlig köra över Västervik till att under onsdagen ha vissa problem med seriejumbon. Tack vare en effektivt mittenperiod kunde dock AIK säkra segern även denna gång.

– Vi mötte de som ligger sist och de förväntades att vi skulle åka upp här och bara ställa ut skridskorna och vinna, så enkelt är det inte, säger AIK-tränaren Anton Blomqvist i TV4 Play.

Gick ifrån

Ja, om det var en bra start som AIK ville ha fick bortalaget uppleva raka motsatsen. Västervik spräckte målnollan hela två gånger, första pucken i nät dömdes dock bort och det var åter 0–0 på tavlan. Trots att AIK då fick chansen att ta tag i matchen där och då var det sedan Västervik som med tio sekunder kvar av period ett satt 1–0, på riktigt denna gång.

I period två visade gästerna att det går snabbt i hockey. När klockan stod på 17.45 i mittenakten stod det 1–1. Minuten senare hade AIK gått ifrån med inte bara en, utan två puckar.

Returmöte väntar

Västervik skulle få till en reducering, men närmare än så kom inte laget. AIK satte spiken i kistan i tom målbur med mindre än två minuter kvar och besegrade därmed jumbon för fjärde gången denna säsong.

Redan på fredag har Västervik chans till revansch. Då är det dags för returmöte på Hovet.

– Jag förväntar mig en annorlunda match helt klart. Det är skillnad att spela på hemmaplan och bortaplan, säger Anton Blomqvist.