Bik Karlskoga hade fem raka hemmasegrar.

Sedan gästade serieledarna Brynäs Nobelhallen.

Två mål i mittenperioden räckte för att ta hem segern för Gävlelaget.

Brynäs IF

Två sviter bröts när Bik Karlskoga och Brynäs möttes för tredje gången denna säsongen. Brynäs hade två raka förluster, men i onsdagens bortamatch var serieledarna åter tillbaka på vinnarspåret.

– Det känns jättebra. Vi gjorde ett jättebra jobb att komma tillbaka i andra och tredje perioden, säger Brynäsmålvakten Damian Clara i TV4 Play.

Målen dröjde

Det var dock inget tal om någon överkörning. I stället var det Karlskoga som tog tag i taktpinnen och hade ett jätteläge redan i första minuten.

– De körde jättehårt, all respekt till dem och bra start av dem. Jag hade lite tur i målet, säger Damian Clara.

Målen dröjde till mittenakten. Två minuter in i perioden Oskar Kvist sitt sjätte mål för säsongen och Brynäs i en 1–0-ledning.

Brynäs utökade sedan sin ledning till 2–0 i powerplay, vilket också var resultatet inför tredje.

Tog ut målvakten

Matchens sista tio minuter skulle sedan bli riktigt spännande. Bik Karlskoga tog sig in mer i matchen genom att reducera. Trots försök i spel med sex mot fem kunde bortalaget stå emot och tog därmed hem segern.