Warberg tvingade fram en avgörande match

Publicerad 2019-04-18

Hagunda hade matchboll.

Men de tog den inte.

Warberg vann på bortaplan med 4–3 och nu väntas en femte och helt avgörande match på tisdag.

Det vankades en kvalrysare i Uppsala när Hagunda tog emot Warberg.

Med en dramatisk 8–7-vinst senast och 2–1 i matchserien hade Uppsalalaget matchboll och chansen att göra Sirius och Storvreta sällskap i SSL.

Hagunda rivstartade direkt och tog ledningen redan efter 50 sekunder.

Men Warberg tog sedan över kommandot och kvitterade, och ett par minuter senare tog de även ledningen. Hemmalaget hade bud på flera heta målchanser men 1–2 stod sig perioden ut.

Avgjorde med fem minuter kvar

I andra perioden kom Hagunda nära kvittering flera gånger om men med en storspelande bortamålvakt som satte stopp för allt stod det fortfarande 1–2.

Fram till med en minut kvar av perioden.

Då kom det förlösande 2–2-målet och stort jubel utbröt bland hemmasupportrarna.

Sista 20 och allt skulle avgöras. Skulle Hagunda ta klivet upp till SSL? Eller tvingar Warberg fram en femte och helt avgörande match?

Bortalaget tog återigen ledningen men ett par minuter senare kunde Hagunda kvittera – för tredje gången i matchen.

Men avgörandet skulle komma.

Warberg tog ledningen med drygt fyra minuter kvar, och kunde sedan hålla ut. På tisdag avgörs det vem som tar steget upp till SSL när lagen återigen drabbar samman.

Sportbladet sänder hela kvalserien för alla Plus-kunder.