Publicerad 2024-05-05

KIF Örebro DFF har förlorat samtliga fyra matcher damallsvenskan hittills.

I och med söndagens förlust mot Vittsjö har tre av dessa kommit på tilläggstid.

– Vi har alltid otur i de sista minuterna, säger Ashley Barron.

Tre av de annonserade fyra tilläggsminuterna hade passerat när Vittsjös Shannon Woeller gick på skott från distans och skickade bollen i stolpen. På returen studsade den ut till en helt fri Tanya Boychuk som kunde trycka in 1–0 till gästerna.

Trots att Örebro fick med sig en hörna i slutskedet av matchen så förblev hemmalaget mållösa och när klockan stod på 90 plus fem så blåstes matchen av.

– Jag tyckte att vi försvarade bra, men vi verkar ofta ha problem under stopptid, säger Ashley Barron till Viaplay.

Tredje gången

Ja, i hemmapremiären mot Hammarby föll laget i den 95:e minuten, borta mot Växjö var det i 96:e och idag förlorade Örebro alltså efter insläppt mål i den 94:e.

– Som en enhet tycker jag att vi är starka defensivt, men vi fortsätter växa, vi är unga och vi utvecklar fortfarande vår lagkemi. Vi kommer inte låta det hålla oss tillbaka, vi kommer fortsätta att trycka på, säger Ashley Barron.

Samtidigt som laget släppt in flera dråpliga mål har laget inte gjort ett enda framåt. Ashley Barron var dock nära. I den 74:e minuten var amerikanskan sånär på att nicka in ett ledningsmål efter en frispark, men bollen räddades strax innan mållinjen. Barron hade även ett skott i stolpen.

– Nästa gång måste jag se till att trycka dit dem, säger hon.

Näst sist

Örebro ligger nu näst sist i tabellen. Sist ligger AIK som har har släppt in tre mål mer än nästjumbon. Nästa match spelar laget på torsdag, då gästas Örebro av Kristianstad.