Brynäs vann den andra kvartfinalsmatchen mot Nybro med 4–1.

Det efter dubbla mål från Jack Kopackas klubba.

Brynäs leder nu matchserien med 2–0.

Brynäs IF

Ställningen var 3–1 när Nybro valde att ta ut målvakten Daniel Fahlström med tre minuter och 20 sekunder kvar av matchen. Linus Ölund snodde med sig pucken i egen zon och kunde sedan spela fram till Jack Kopacka som enkelt la in 4–1 i den tomma målburen.

Kopacka nätade därmed för andra gången i matchen.

Spelades fram av Ölund

Första målet kom i slutet av den första perioden. Även då kunde Brynäsforwarden tacka kedjekamraten Linus Ölund för ett fint förarbete. Ölund tog med sig pucken in i anfallszon, åkte bakom kassen för att sedan servera Kopacka med en backhandspassning.

– Viktigt att få igång alla spelare. Vi måste vara fyra lines som drar det här framåt. Men bra att de får göra mål, absolut, säger Niklas Gällstedt till Gefle Dagblad.

Fick mål bortdömt

Trots att Brynäs vann med 4–1 gjorde hemmalaget fem mål. Efter 13 minuter i den andra perioden lyfte Chad Billins armarna i skyn och trodde att han skrivit in sig i målprotokollet för 3–1. Efter videogranskning stod det dock klart att Miks Indrasis stört Nybromålvakten Daniel Fahlström och målet godkändes ej. Ett godkänt 3–1-mål kom sedan genom Simon Bertilsson i den tredje perioden.

– Jag är jätteglad att vi vinner med 4-1 och gör det på ett okej sätt, men vi behöver nog steppa upp lite grann till nästa match, säger Niklas Gällstedt till TV4.

Efter två matcher i Gävle väntar nu dubbla möten i Nybro på torsdag respektive lördag.

Hockeyallsvenskan: Slutspelet 2024 – alla matcher och datum