Klart: Djurgården värvar högerback

Norrmannen Aslak Fonn Witry är klar för klubben

avPer Bohman

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Djurgården
Aslak Fonn Witry

Han nobbade Rosenborg.

Eftertraktade högerbacken Aslak Fonn Witry är klar.

Norrmannen har skrivit på för fyra år med Djurgården.

Redan under gårdagen råkade Djurgården tabba sig på ett sätt som gjorde det uppenbart att Aslak Fonn Witry inom kort skulle presenteras för klubben.

Även norska storklubben Rosenborg jagade den eftertraktade högerbacken – Ranheim hade ett accepterat bud från såväl Rosenborg som Djurgården – men Witry valde alltså att flytta till Stockholm.

”Ett klokt val”

– Det känns väldigt spännande att få komma till Djurgården. Det är ju en stor förening och jag kommer från en liten klubb så det här blir riktigt intressant och ett viktigt steg för mig för att utvecklas som fotbollsspelare, säger han i ett pressmeddelande och fortsätter:

– I nuläget vet jag att det är en stor förening med traditioner som har vunnit mycket titlar. Det verkar också finnas väldigt bra supportrar bakom laget. Det känns som att jag gjort ett klokt val och att Djurgården är ett lag som ska slåss i toppen.

Offensiv högerback

Sportchefen Bosse Andersson är glad att affären gått i lås.

– Aslak har haft en väldigt bra säsong i Ranheim. Han är en utpräglad högerback med offensiva kvaliteter som sitt signum och med mycket löpvilja och energi. En modern, ung ytterback som är välutbildad eftersom han varit i Rosenborg. Han har gått en längre väg via OBOS-ligan och Ranheim men har hela tiden varit otroligt ambitiös och motiverad med klara tydliga mål för hur han ska utvecklas på bästa sätt.

Hårt kamp mot Rosenborg

Om dragkampen med Rosenborg säger han följande:

– Intresset från Rosenborg har funnits hela tiden och det kanske hade varit det mest naturliga valet om man bor och är fostrad där. Så vi är väldigt tacksamma för att han såg en utmaning i att komma till Djurgården där de sportsliga förutsättningarna kan ha varit avgörande, men även utmaningen i att komma till en ny förening och en ny stad. Han har varit runt, träffat alla i föreningen och är redo för att börja träna januari så det ska bli väldigt spännande att följa honom framöver.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM