Publicerad 2018-09-02

Två gånger om kvitterade Cardiff mot Arsenal.

Nykomlingen förmådde dock inte att komma igen en tredje gång.

Istället blev Alexandre Lacazette matchhjälte för The Gunners.

Efter två raka förluster tog Arsenal förra helgen säsongens första seger, när de besegrade West Ham i Londonderbyt. Borta mot Cardiff kom på söndagseftermiddagen den andra raka segern för ”The Gunners”.

Det satt dock långt inne.

Först i den 81:a minuten kunde Alexandre Lacazette avgöra tillställningen med sitt 3–2-mål.

– Jag njuter av segern. Det var tufft i 90 minuter, säger Arsenal-managern Unai Emery till Sky Sports.

Cardiff bommade jätteläge

Annars började det svajigt för Arsenal.

Efter sju minuter höll Petr Cech på att ge bort ett mål, när han passade bollen rakt i gapet på Harry Arter. Mittfältarens avslut gick dock över.

Bara minuter senare nådde Shkodran Mustafi högst på en hörna, och nickade in ledningsmålet. Mittbacken sprang därefter ut mot hörnläggaren Granit Xhaka och firade sitt mål med att göra den albanska örnen - en politiskt laddad målgest.

Innan halvtidsvilan råkade Arsenal dock ut för en ordentlig kalldusch.

Med mindre än 50 sekunder kvar av den första halvleken slog Víctor Camarasa till. Ett inlägg från vänster nådde spanjoren, som vände runt och dunkade in 1–1.

Kvitterade en andra gång

Arsenal återtog ledningen i den 62:a minuten, när Pierre-Emerick Aubameyang gjorde sitt första mål för säsongen, genom ett distansskott.

Cardiff såg dock till att kvittera än en gång.

En frispark nådde Sean Morrison, som nickade vidare bollen till Danny Ward. Med en välplacerad nick tryckte Cardiff-anfallaren in 2–2 bakom Petr Cech i Arsenal-målet.

Med mindre än tio minuter kvar på klockan såg Alexandre Lacazette, som tidigare i matchen haft ett stolpskott, dock till att ordna Arsenal-segern.

Lucas Torreira hittade fram till Lacazette, som från snäv vinkel klippte till och med ett stenhårt skott dundrade han in matchavgörande 3–2.

– Ett mål för Lacazette, ett för Aubameyang, men jag tycker att alla andra spelare arbetade bra med engagemanget vi vill ha. Vi är glad för det och vi utvecklas.

Jätteläge till tredje kvittering

Där och då trodde nog de flesta att mötet var avgjort.

Cardiff fick dock en sista, gyllene, kvitteringschans.

Petr Cech gick bort sig - vilket ledde till att Sean Morrison, förvisso störd av Arsenal-försvaret, fick öppet mål. Mittbacken fick dock se sin nick gå över målet och istället kunde Arsenal-supportrarna pusta ut - och glädjas åt ännu en seger.

– Topplag tar sina chanser. Där är mycket att jobba på men vi ville inte parkera bussen. Vi ville att fansen skulle njuta av det och jag kände att vi gav de en match. Vi kunde verkligen fått med oss ett bra resultat, säger Cardiff-managern Neil Warnock.

Efter landslagsuppehållet ställs Arsenal mot Newcastle medan Cardiff, som fortsatt är segerlöst, möter Chelsea.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se