Publicerad 2019-02-06

IFK Norrköping kunde ha tagit hem årets första titel i kväll.

Men man fick bara 1–1 mot portugisiska Farense i Atlantic Cup.

Kvitteringen sattes av Lars Krogh Gerson.

IFK Norrköping är i Portugal på försäsongläger där man deltar i träningsturneringen Atlantic Cup.

Häromdagen vann IFK Norrköping med 4–1 över Mattersburg och det innebar att det räckte med seger mot Farense från portugisiska andraligan för att vinna den här lilla turneringen före Salzburg, som toppade den.

Farense närmast segern

Men Norrköping fick bara 1–1.

Eller ”bara” och ””bara”.

Faktum är att Farense var närmast segern om man ser till chanserna. I den första halvleken hade portugiserna flera fina möjligheter och bland annat tre ramträffar när inte Isak Pettersson stod i vägen i målet.

1–0-målet kom efter 17 minuter när David Moura satte dit en retur från Pettersson på nick efter ett inlägg på frispark.

Avgjordes på straffar

I den 38:e minuten kvitterade Lars Krogh Gerson, för dagen lagkapten, på straff sedan Pontus Almqvist, väldigt pigg i matchen för övrigt, hade fällts.

Gerson hade sedan ett mål inne på stopptid på en målvaktsretur men det dömdes oförklarligt av för offside.

Managern Jens Gustafsson vaskade om rejält i startelvan jämfört med matchen mot Mattersburg då han ville lufta i stort sett hela truppen.

Som brukligt i Atlantic Cup avslutades matchen med en straffläggning då den slutade oavgjort efter ordinarie tid.

Den förlorade östgötarna efter att Gerson, 15-årige Isak Bergmann Johannesson och Alexander Jakobsen missat. Bara Jordan Larsson satte dit sin straff.