ÖFK tog säsongens första bortaseger

Publicerad 2019-04-24

Noll vinster och noll gjorda mål på bortplan den här säsongen för Östersunds FK.

Men under onsdagen bröts det.

ÖFK slog AFC Eskilstuna med 1–0 efter mål av Dino Islamovic.

– Det var ett fint mål, säger 28-åringen med ett leende i C more.

Med endast en seger på fyra matcher åkte Östersund till Tunavallen för att ta sig an nykomlingen AFC Eskilstuna.

Jämtlandslaget inledde matchen med mycket bollenihav men utan att komma till riktiga heta målchanser.

Ända fram till den 25:e matchminuten.

Tekie skickade upp bollen, Dino Islamovic tog ner den på bröstet och med en halvvolley satte han dit ledningsmålet för bortalaget.

”Blir lite Hawaiifotboll”

AFC försökte därefter med ett par lägen, främst genom Adi Nalic, men utan resultat. 1–0 stod sig halvleken ut. Ändå var Islamovic missnöjd med lagets insats.

– Jag tycker att vår första halvlek är lite så där. Vi ger bort bollen för enkelt. Det blir lite Hawaiifotboll över det hela, säger han och beskriver sitt mål som ”fint”.

Inför den andra halvleken uppmanade Dino Islamovic sina lagkamrater att fortsätta hålla bollen inom laget, vilket enligt honom själv skulle göra AFC mer desperata.

Något som ÖFK lyckades med.

AFC lyckades aldrig etablera tryck på offensiv planhalva, blev irriterade och till slut kunde Östersund åka hem med årets första seger på bortaplan.