Haaland fyramålskytt – efter dubbla straffar

Publicerad 2024-05-04

Två straffmål, ett nickmål och en superfullträff – Erling Haaland låg bakom det mesta i Manchester Citys kross hemma mot Wolves.

City tog därmed viktiga poäng i titelstriden mot Arsenal i Premier League.

I januari 2023 gjorde Erling Haaland tre mål på 54 minuter mot Wolverhampton. Under lördagen gjorde han det snabbare än så. Efter dubbla straffar i den första halvleken var hattricket fullbordat efter 45 minuter plus tre minuter.

Efter granskning

Det hade inte ens gått tio minuter av matchen förrän domare Craig Pawson pekade på straffpunkten efter Wolverhamptons Aït-Nouriatt smällt ihop och därmed fällt Joško Gvardiol. Fram till straffpunkten klev Erling Haaland som sedan med säkerhet kunde sätta sitt första mål i matchen.

I den 44:e matchminuten var det norrmannen själv som blev fälld i straffområdet. Det krävdes dock en lång VAR-granskning innan Pawson till slut pekade på straffpunkten och Haaland på nytt kunde ställa upp vid elvameterspunkten.

Även om Wolvesmålvakten José Sá denna gång gick åt rätt håll så skulle bollen leta sig in i nätmaskorna bakom keepern. Efter ett nickmål från 23-åringen i den 35:e minuten var ställningen därmed 3–0.

Byttes ut

I den 54:e minuten gjorde City, eller Haaland, också sitt fjärde mål för kvällen. Det efter en krossboll från Phil Foden som Haaland sedan kunde ta ner innan han tog sig in i straffområdet för att trycka dit 4–1.

När Haaland sedan byttes ut mot Julián Álvarez i den 82:a minuten var det långt ifrån glada miner hos norrmannen. Álvarez blev också den som fick sätta spiken i kistan med 5–1.

I och med vinsten ligger City en poäng bakom Arsenal, med en match mindre spelad och tre omgångar kvar.