”Everton-kaptenen letade upp Son efter otäcka skadan”

London Calling: Dagens nyhetssvep från den engelska fotbollsvärlden

avFrida Fagerlund

Publicerad:
Uppdaterad:

LONDON. Seamus Coleman letade upp Heung Min Son efter den obehagliga skadan på André Gomes.

Här är dagens nyhetssvep från den engelska fotbollsvärlden.

HELGENS SNACKIS

Blev förstås André Gomes olyckliga fraktur i söndagens möte med Tottenham. Mittfältaren vred om foten efter en tackling av Heung-Min Son och lär bli borta från fotbollsplanen en lång tid framöver.

De övriga spelarna, både med- och motståndare, var också i chock och Son, som tilldelades ett omdiskuterat rött kort, ska ha brutit ihop inne i omklädningsrummet. Seamus Coleman, som drabbades av en liknande skada i mars 2017, letade upp sydkoreanen efter matchen. I minst fem minuter ska Everton-kaptenen ha försökt lugna Son och upprepade att det som hade skett var en olyckshändelse.

”Alla lider inombords”, säger lagkamraten Cenk Tosun som på övertid dundrade in kvitteringsmålet, 1–1. ”Vissa spelare hade nära till gråt. Hans ögon var vidöppna, han grät, vrålade, skrek”.

Klubben meddelar att Gomes först och främst ska opereras under måndagen.

1 av 3 | Foto: CARL RECINE / X03807

HELGENS TURKISKA DRAG

Att både Caglar Söyüncü och Cenk Tosun gjorde mål under söndagen gav dels deras respektive lag poäng. Det var också första gången på 12 år som två turkiska spelare gjorde mål på samma dag i Premier League. Den 1 december 2007 nätade Tugay och Tuncay för Blackburn respektive Middlesbrough.

HELGENS STÖRSTA FÖRLORARE

0–1-resultatet borta mot Bournemouth innebär att Manchester United nu har förlorat fyra av sina inledande elva matcher i ligan. Det har inte hänt sedan 1990. Då, för nästan 30 år sedan, hade Sir Alexs lag besegrats av Sunderland, Liverpool, Nottingham Forest och Arsenal. United slutade trots det på en sjätteplats det året. Just nu är det svårt att se Ole Gunnar Solskjaer återupprepa den ”bedriften”.

Även i Arsenal skakar det efter en, återigen, tappad leding hemma på The Emirates. Nu skriver engelsk media att Unai Emery riskerar att tappa omklädningsrummet. Det var nämligen inte bara journalister som vred tveksamt på huvudet när managern påstod att ”den taktiska biten var väl genomförd” i 1–1-matchen. Även spelarna ska börja tvivla på spanjorens metoder.

HELGENS MISSRÄKNING

Ett tag såg lördagens resultat ut att gå till historien. Både Manchester City och Liverpool låg under i halvtid, vilket var första gången på 1280 dagar. Senast det inträffade var den 1 maj 2016 då båda lagen till slut föll (Liverpool mot Swansea och City mot Southampton). Nu lyckades klubbarna rätta till sina misstag och tog ytterligare varsin trepoängare.

HELGENS DRÖMMARE

Swansea drömmer om en återkomst i Premier League. Efter Sam Surridges segermål i den 92:e minuten borta mot Wigan verkar det inte otroligt att det skulle kunna ske. Klubben ligger just nu på en tredjeplats i tabellen, strax bakom Preston och Leeds.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM