Erik Niva: ”Vad är det här för någonting?”

avMalin Wahlberg

Arsenal släppte in fyra mål i första halvlek mot Liverpool. 

Då sågar Sportbladets Erik Niva lagets försvarsspel. 

– De får i princip målen gratis, säger han i Viasat Studio. 

Arsenal tog ledningen mot serieledande Liverpool i den elfte minuten. Men sedan var det slut på det roliga för gästerna. 

Roberto Firmino satte 1–1 i den 14:e minuten och i den 16:e ökade han på till 2–1 efter en riktig soloshow. 

Sportbladet Erik Niva är långt ifrån imponerad över Arsenals försvarsinsats. 

– Vad är det här för någonting? De är sex spelare runt boll och bollhållare. Ingen tar korrekta beslut, ingen tajmar situationer rätt, ingen kommunicerar ordentligt Det är ett gratismål, det kommer bli fler och det anmärkningsvärda är inte hur Firmino valsar in bollen, hur läckert det än är. Det anmärkningsvärds är hur lätt Liverpool får sina mål. Hur de i princip får dem gratis, säger han i Viasats Studio.

”En självklar straff”

Fler blev det också. Sadio Mané ökade på till 3-1 i den 31:a minuten och precis före paus satte Mohamed Salah 4-1 på straff. 

– Det här är i min ögon absolut straff. Salah fick en billig, kanske till och med felaktig, mot Newcastle här om dagen. Men det här är klumpigt av Sokratis snarare än något annat. Det räcker inte att han trycker till en gång, han ska ner, kosta vad det kosta vill. Det är en självklar straff.

Liverpool vann till slut matchen med 5–1. Arsenaltränaren Unai Emery var, inte helt oväntat, besviken efter storförlusten.

– Jag tycker att vi började bra. Sedan attackerade de med fler män och med beslutsamhet och kvalitet. Vi kunde inte stoppa det. Vi hade chans att avsluta halvleken med 3-1, men straffen stänger matchen, säger han till BT Sport på knackig engelska.

– Han är ju tapper när han försöker prata engelska. Men han är ju på gränsen till obegriplig och jag tillhör ju dem som menar att en manager, i väldigt hög utsträckning, lever och dör med sin kommunikation. Han kan inte kommunicera precist på engelska och det är klart att det är ett problem. 

Foto: PAUL ELLIS / AFP
Laddar Matchöversikt
ARTIKELN HANDLAR OM