Elyounoussi om framtiden: ”Positiv dialog”

avMakoto Asahara

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

En AIK-trotjänare (i Enskede-tröja) tackades av på Friends arena.

Frågan är om det också var ett avsked för en nuvarande AIK-stjärna?

– Vi har en positiv dialog, säger Tarik Elyounoussi om kontraktssituationen i AIK.

Den norske anfallaren var starkt bidragande till att det blev en komfortabel avslutning på säsongen för AIK i cupmötet mot Enskede.

– Det var bra. Vi visste att vi behövde ligga på från start i dag. Det var bra fokus från alla grabbar och all heder till dem, säger Tarik Elyounoussi, som bidrog med tre av sju mål i 7–0-segern på Friends arena under sin dryga timme på planen.

Fansen? De sjöng ”Vi vill ha Tarik kvar”.

– Jag svarade tillbaka att Adu (Enoch Kofi Adu) tog alla pengar och det finns inget kvar till mig, säger Elyounoussi med ett leende.

”Dum om jag inte lyssnar...”

Skämt åsido: Med ett kontrakt som går ut i slutet av detta år så är framtiden i AIK av förklarliga skäl oviss för den norske landslagsmannen.

– Vi får se. Vi ska sätta oss ner och prata lite nu. Vad klubben vill, vad klubben har för ambitioner, mina ambitioner... Vi får se, säger Elyounoussi, som inte stressar med beslutet att signa nytt eller inte med den allsvenska tabellfyran.

– Så vitt jag vet börjar allsvenska i april, cupen kanske lite tidigare. Men vi har god tid. Och vi har en positiv dialog. Alla vet att jag trivs bra här och det är en fantastiskt fin klubb. Men jag är dum om jag inte lyssnar på alla andra alternativ.

Inte bara det fotbollsrelaterade kommer att ligga till grund för Elyounoussis beslut väl när det tas.

– Det blir allt, hela packet. Jag har fått en dotter här i Sverige också som är nio månader gammal och trivs här. Det är mycket att tänka på.

”Avslutat med en god känsla”

Oavsett om det var Elyounoussis sista AIK-match eller inte så fick han starta i en namnkunniog AIK-startelva, som lika väl hade kunnat starta i en valfri allsvensk match.

Kolbeinn Sigthorsson, Sebastian Larsson, Karol Mets, Enoch Kofi Adu, bland andra, startade samtliga mot division 2-laget i säsongsavslutningen (även om det var debuterande, 17-årige inhopparen Tom Strannegård som fastställde slutresultatet).

Ändå en väldigt slagkraftig elva för att möta Enskede i cupen? Var det för att verkligen få avsluta säsongen på topp?

– En kombination utav att inte ta något för givet och det du säger också, absolut. Det var viktigt att gå in i nästa år med att ha avslutat med en god känsla, säger tränare Rikard Norling efter storsegern.

”Planeringsarbete”

Norling som, till skillnad från sin norske anfallsstjärna, sitter på ett kontrakt som sträcker sig över nästa säsong har även han smått ryktats vara på väg bort i och med den titel- och europagruppspelslösa säsongen som AIK har bakom sig.

Han själv har dock inget annat än en fortsättning nästa säsong i tankarna.

Vad väntar härnäst nu när säsongen är slut?

– Vi har en par veckor till med träning. Sen lite offseason, sen börjar preseason. För mig är det planeringsarbete som gäller, säger Norling.

Under lördagen meddelade AIK att en annan anfallare med utgående kontrakt, Chinedu Obasi, inte får förlängt med klubben.

Publicerad: