En stekhet Isaac Kiese Thelin, 22, tackade för förtroendet och tog Malmö FF vidare i Champions League.

Anfallaren gjorde matchens enda mål när MFF slog ut Ventspils med 1-0.

Malmö FF

I 110 minuter höll den lettiska försvarsmuren.

Sedan klev MFF:s nyförvärv Isaac Kiese Thelin fram, stötte in 1-0 och gjorde därmed sitt fjärde mål på fem matcher (U21-landskamper inräknat).

Anfallaren fick chansen på topp tillsammans med Marcus Rosenberg när Magnus Eriksson petades.

Forwardsstjärnan vilades mot Kalmar i allsvenskan för att vara pigg till CL-kvalet men när det väl var dags för spel mot Ventspils sattes han på bänken av tränare Åge Hareide.

– Mange är varken skadad eller sjuk. Matchen spelas i 90 minuter och man kan använda 14 spelare på plan under matchen, sa MFF:s presschef Peter Åhlander till Sportbladet innan onsdagens match.

Ställs mot Sparta Prag

Bytet visade sig hur som helst lyckosamt.

Kiese Thelin höll sig framme i den 18:e matchminuten efter fint förarbete av Emil Forsberg, som var pigg matchen igenom.

Matchbilden påminde mycket om den i Malmö förra veckan. Lettiska mästarna Ventspils stack upp några gånger de första 45 minuterna men den den allsvenska serieledaren hade mest boll och skapade flest chanser. Bland annat hade Johan Hammar och Emil Forsberg varsitt jätteläge att utöka ledningen i andra halvlek när MFF kontrollerade spelet.

Nu väntar Sparta Prag i den tredje kvalrundan och det första mötet spelas i Tjeckien den 29 juli.