Mrabti: ”I så fall hade Bajen legat etta”

avFredrik Jönsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Djurgården är klart för final i Svenska cupen efter att ha skrämt bort derbyspöket.

Efter 2–0-vinsten mot AIK skickade Kerim Mrabti en passning – till Hammarby.

– Det är klart att man kan säga att vinner man derbyn så vinner man inga titlar, i såna fall hade Bajen legat etta, säger Mrabti.

Djurgårdens dystra derbysvit tog slut efter 2 372 dagar.

Inför 21 200 personer på Friends arena vann Dif semifinalen mot AIK i Svenska cupen med 2–0. Målen gjordes av Tino Kadawere och Kerim Mrabti.

– Det är klart att det känns bra. Men fokus är framför allt att vi i final i Svenska cupen, och det känns ännu bättre. Vi får spela en final med chans att vinna en titel. Det är klart att man kan säga att vinner man derbyn så vinner man inga titlar, i såna fall hade Bajen legat etta, säger Kerim Mrabti och ler.

– Just nu känns det helt fantastiskt att vinna borta mot AIK, vi gör en fantastiskt bra match i helhet.

”Haft andra spöken”

Skönt att slippa frågor om derbyspöken?

– Vi har haft andra spöken, vi hade inte gått vidare i cupen på fem år. Och Jönköping hade vi inte slagit heller. Så det stegade upp ännu mer. (Andreas) Isaksson sa även tidigare att han inte hade räddat en straff på sju år. Det var mycket som bröts i dag.

Kerim Mrabti missade straff i första halvlek, så det var skönt att han fick ta revansch i andra.

– Ja, det var viktigt mentalt efter första straffmissen att komma tillbaka. Jag kände mig het och väldigt mentalt bra i skallen efteråt också.

Han har inget emot att skjuta straffar i framtiden.

– Mål vill man alltid göra. Blir det att vi får straff så vill jag ta den igen, även om folk kanske inte vill det, haha. Om jag får chansen så vill jag jättegärna skjuta straff. Men det är coach som bestämmer.

Final mot Malmö väntar

Mrabti var nöjd med insatsen.

– Vi låser de bra. Vi vet att de vill överbelasta i mitten och ha sina korridorer där de springer med sina löpare från mittfältet. Vi växer mer och mer ju längre matchen går. När vi kommer in i halvtid känns det väldigt bra i omklädningsrummet. När vi kommer in till andra halvlek får vi direkt ett mål som Tino sätter vackert. Sen får vi som sagt utdelning med 2-0. Men en rolig fotbollsmatch hoppas jag får de som tittade.

Nu väntar final i Svenska cupen mot Malmö FF.

– Det är jobbigt att spela på det här gräset. Nu får vi hoppas det blir Tele2 Arena nästa gång.

Spelschema allsvenskan 2018 00:20
Publicerad: