Örebro bröt förlustsvit mot Oskarshamn

Tobias Wolf/TT

Publicerad 2020-02-11

Efter tre raka förluster bröt Örebro sviten när hemmalaget vände och vann med 4–2 mot Oskarshamn i SHL-omstarten.

Örebro är därmed ny tabelltrea medan Oskarshamn ännu inte har fått någon ny tränareffekt efter två matcher med Per-Erik Johnsson vid rodret.

Läget blir allt tuffare för Oskarshamn som under uppmärksammade former för en och en halv vecka sedan valde att sparka tränaren Håkan Åhlund och presentera 61-årige Per-Erik Johnsson som ny huvudansvarig.

Men efter två matcher i IKO-båset vet ”Perra” ännu inte hur det känns att leda nästjumbon till seger i SHL.

Oskarshamns forward Markus Modigs inledde dock målskyttet efter drygt fyra minuter då han tämligen ostört skickade in pucken i mål bakom Örebromålvakten Dominik Furch efter en kontring.

"Steppade upp"

Hemmalaget dominerade sedan stora delar av mittenperioden och vände tillställningen med tre snabba mål. Efter drygt halva matchen kvitterade Shane Harper när han hittade luckan under armen på målvakten Fredrik Pettersson-Wentzel.

Bara några sekunder senare gjorde Daniel Muzito-Bagenda nästa Örebromål från skottsektorn, efter en fin framspelning av Robin Kovacs. Och när två minuter återstod av perioden satte till sist en fri Ludvig Rensfeldt distinkt 3–1.

– Vi steppade upp rejält från den första perioden. Det var en ganska tempofattig och dålig period från vår sida men sen kliver vi upp och gör en bra andra, sade målskytten Daniel Muzito Bagenda till C More i periodpausen.

Örebrotränaren Niklas Eriksson hade inför matchen satt ihop ”AIK-kedjan” Robin Kovacs, Daniel Muzito-Bagenda och Max Lindholm som spelat tillsammans i stockholmsklubben för några år sedan.

Örebro bröt en tung förlustsvit när laget vann mot Oskarshamn med 4–2. Arkivbild.

"Bra med pucken"

Och Muzito-Bagenda passade på att hylla Örebros nyförvärv Robin Kovacs som kom från Luleå för några veckor sedan.

– Han är bra med pucken och hittade den tomma ytan hos mig när jag gjorde mål. Det är kul att spela med honom, han är en bra passningsspelare.

I matchens sista minut satte Ryan Stoa 4–1 i tom bur och när tre sekunder återstod reducerade Joakim Thelin till 4–2.

Men Örebro bröt alltså en svit efter tre raka förluster och nu är Oskarshamn uppe i samma förlusttrend.

På torsdag ställs Örebro mot Frölunda på bortais, Oskarshamn tar då emot Malmö.