Vinsten innebär att Sverige vinner gruppen – med en match kvar.

En inledande kross mot Kanada och sedan en lite mer krampaktig vinst mot Slovakien. Småkronorna hade inlett U18-VM med full pott inför den tredje gruppspelsmatchen emot Tjeckien.

Och vinstraden skulle drygas ut ytterligare – efter många om och men.

Mållöst efter två perioder

Trots att Sverige styrde spelet och hade 21-9 i skott efter två perioder hade man fortfarande inte lyckats få hål på Tjeckiens målvakt, Michael Hrabal.

Det var inte förrän åtta minuter in i den tredje perioden som Tom Willander lyckades ge Sverige ledningen i fem mot tre-spel. Tjeckien gjorde sedan ett försök att kvittera, men lyckades inte få in en kvittering. Småkronorna vann sedan med 2-0 efter ett ytterligare mål i tom kasse genom Otto Stenberg.

Vinner gruppen

I och med vinsten säkrade Sverige förstaplatsen i gruppen, eftersom att inbördes möten går före målskillnad och de enda som kan komma upp på nio poäng är Kanada. I den avslutande gruppspelsmatchen möter man Tyskland, som på pappret är gruppens sämsta lag. Laget har förlorat samtliga matcher och bara lyckats göra ett mål på tre matcher.

Småkronorna får nu möta gruppfyran i den andra gruppen i kvartsfinal, vilket med stor sannolikhet innebär Norge eller Lettland.

Den sista gruppspelsmatchen spelas på tisdag.