”Många såg det nog som en bra förfest”

avJohannes Hägglund

JÖNKÖPING. Fullsatt, spänning, mycket mål och heta känslor.

Matchen mellan HV71 och Frölunda hade det mesta – och till slut vann HV71 med 5-3.

– En match som visar hur fantastisk den här sporten är, säger HV71:s Robin Figren.

Frölunda åkte på en tung förlust mot HV71, lagets tredje raka, och även om Frölundas tränare Roger Rönnberg var besviken på resultatet beskrev han matchen som en ”hockeyfest”.

– Är det någon som lyckligt nog är på ishockey första gången i dag kommer den nog tillbaka. När man sedan sitter här som hockeytränare och har förlorat och släppt in mycket mål har jag svårare att njuta av matchen på det sättet, säger Rönnberg.

HV-forwarden Robin Figren:

– Säkert en jättehäftig match att titta på. Många såg nog det här som en bra förfest för lördagskvällen. Det hade nog jag också tyckt om jag satt på läktaren. En match som visar hur fantastisk den här sporten är, säger Figren.

”Blir mer hets”

Redan innan nedsläpp var det bra drag i Kinnarps Arena. Det var fullsatt i arenan och 600 Frölundafans bidrog till att höja ljudnivån. När matchen började var det Frölunda som tog ledningen med 1-0, men inom loppet av 85 sekunder gjorde HV71 tre mål (Törngren, Tedenby och Figren). I den andra perioden hettade det till rejält och det var grufff efter var och varannan avblåsning. Frölunda gick också ikapp till 3-3, men HV71 var det starkare laget i den tredje perioden och vann till slut med 5-3.

– Vi har fina publiksiffror i Jönköping och det är alltid bra drag i lådan, men när Goa Gubbar kommer med 600 personer blir det lite mer hets på läktaren och det smittar av sig ner på isen. Jättehäftigt, säger Robin Figren.

Segern var HV71:s femte raka, medan det var Frölundas tredje raka förlust. Något som Roger Rönnberg var besviken på var att hans spelare drog på sig många utvisningar. Bland annat hade Rhett Rakhshani två utvisningar och Simon Hjalmarsson drog på sig en tvåminutare när Frölunda jagade ett 4-4-mål.

– Går man in med attityden som i första perioden och är lite långsamma i allt och sedan jobbar hårt på att förändra den attityden blir det lätt att man hamnar i överkämpa-tillståndet. Vi har inte tävlingen i början och det är bland det svåraste som finns för en hockeyspelare att hitta det under matchen. Jag tror det är det som gör att det kokar över både för Rakhshani och ”Hjalle” (Simon Hjalmarsson), säger Rönnberg.

ARTIKELN HANDLAR OM