Pudas tystade hat-motståndet

avTomas Ros

Skellefteåbacken Jonathan Pudas gillar inte Djurgården.

Han gillar dock att att avgöra på Hovet.

– Vid 1–2-målet var det en inövad variant, jag kastade hjälmen och bytte, säger Pudas efter matchen och ser full i fan ut.

Det var bäddat för hockeyfest på Hovet på torsdagen.

Och laddat.

På många sätt.

Djurgården och Skellefteå möttes i slutspelet i våras i en gastkramande kvartsfinal-serie som stockholmarna till slut vann.

Och nu huserar båda lagen i toppen av SHL.

Torsdagsmatchen kläddes även in av cirka 1000 svartgula Skellefteå-fans som hade sin årliga 0910-dag i Stockholm med nätverksträffar, middag och med en hockeymatch som avslutning.

Hett på isen

Och det blev än mer laddat av att Skellefteås omtyckte back Jonathan Pudas gått ut i Sportbladets hockeybibel och berättat om sina känslor för Djurgården.

– Det här får man ju knappt prata om, men jag har svårt för Djurgården. När vi möter Djurgården möter vi inte bara Djurgården, utan hela hockey-Sverige känns det som. Och media som alltid skriker efter att få Djurgården till final. Det kan störa mig så in i helvete, så det gör ingenting om de får gå på semester tidigt, sa han.

Kraftfulla ord.

Som Djurgården använde som extra tandvätska, givetvis.

Och Pudas fortsatte att vara i fokus under hela matchen.

Först satte han 1–1 efter ett lurigt skott i den första perioden.

Sedan fick Skellefteå straff och givetvis åkte 64) Pudas in på isen, men straffen blev lite för tam för att resultera i mål.

Kontrade sönder Dif

I den tredje perioden avgjordes den heta fajten.

Pudas höll fast Djurgårdens back och lagkapten Marcus Högström lite extra bakom mål och Högström reagerade med att fokusera på att slita av hjälmen på retstickan i Skellefteå.

Snabbt byte för Pudas, kanske ett för snabbt byte enligt Djurgårdens publik, gav att Skellefteå-backen Jacob Andersson ett friläge mot Djurgårdens målvakt Niclas Svedberg. Avslutet blev oerhört snyggt och Anderssons första mål var ett faktum.

– Vid 1–2-målet var det en inövad variant, jag kastade hjälmen och bytte. Jag satte mig på bänken och såg att Jacob sprätte upp den. Jag trodde det var Wingerli först. Snyggt mål.

Han säger sig inte höra buropen mot sig, men erkänner att det var en skön seger.

– Djurgården är ett tufft lag. Men skönt att vinna här. Vi kommer inte fira på något speciellt sätt. Det blir att ladda inför matchen mot Rögle på lördag, säger matchens profil.

Därefter gjorde Skellefteå även 1–3 och den stora svartgula klacken på ena långsidan vrålade så det hördes till Västerbotten.

Tredje raka segern för Skellefteå och målskillnaden i matcherna imponerar, 11–2.

Efter matchen var Djurgårdens Högström irriterad.

På sekvensen innan 1–2-målet.

– De slår ett slagskott över hela isen, herregud…jag orkar inte…en ska bli domare också, sa Högström och orkade inte fortsätta intervjun i CMore.

Innan den frågan kom upp i CMore analyserade Högström förlusten:

–Inte godkänt, vi har svårt att komma in på mål och vi blir runda, vi är inte nöjda, sa han.

Laddar Tabell
ARTIKELN HANDLAR OM