Lagkamraterna om Nylander: ”Det suger”

avPelle Strandman

Publicerad:
Uppdaterad:

William Nylander, 22, och Toronto har drygt två veckor på sig att enas om ett nytt avtal.

Samtidigt växer oron bland lagkamraterna som saknar den svenske stjärnan.

– Det suger bara att tänka på det, säger Mitch Marner till TSN.

I William Nylanders frånvaro har Toronto inlett starkt i NHL och har ett lag som tippas kunna gå hela vägen i Stanley Cup.

Men i takt med att storstjärnan Auston Matthews nyligen dragit på sig en skada och det faktum att ”Lill-Nyllet” fortfarande inte har kommit överens med organisationen om en kontraktsförlängning så växer sig en oro allt starkare i övriga spelartruppen.

– Det suger bara att tänka på det, säger 21-årige lagkamraten Mitch Marner till TSN när han får frågor om svenskens situation och fortsätter:

– Det här är ett livsavgörande beslut för honom så han måste komma fram till vad som är det mest logiska valet. Vi skulle sakna honom. Han är en stor del av det här laget och vår offensiv. Vi saknar honom varje gång vi går ut och spelar.

Foto: Chris Young / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix
Mitch Marner och William Nylander.

”Aldrig upplevt det förut”

Deadline kommer allt närmre och om inte Nylanders kontraktsituation är löst innan den 1 december så blir det inget spel över huvud taget i NHL den här säsongen.

– Det skulle vara ett stort bakslag, medger centern Nazem Kadri. Jag tror att ”Willie” skulle kunna komma in och ha en stor påverkan. Men med det sagt, det är ett beslut för honom, hans familj och agent nu. Det ligger i deras händer.

En som påstår sig vara inte särskilt brydd men förvånad är finske lagkamraten Kasperi Kapanen.

– Ärligt talat har jag inte tänkt så mycket på det. Han gör sin egen grej och jag är säker på att de försöker lösa det, säger han till TSN men medger samtidigt:

– Om jag ska vara ärlig så har jag aldrig upplevt det här förut. Men han (Nylander) måste göra vad han måste göra.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM